6 ay ötelemeli 0.38 faiz oranı ile Cumhurbaşkanı borç kapatma kredisi müjdesi! Halkbank o kişilere şipşak verecek
6 ay ötelemeli 0.38 faiz oranı ile Cumhurbaşkanı borç kapatma kredisi müjdesi! Halkbank o kişilere şipşak verecek - Borcu olan kişilerin sayısı her geçen gün artmaya devam ederken borcunu ödemekte zorlanan kişiler de borç kapatma kredisi arayışına girişmişti. Borçlarını uzun vadeye yayarak daha rahat bir şekilde ödemek isteyen kişilere yönelik olarak yeni destek paketi açıklandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yapılan duyuru ile borç kapatma kredisi verileceği ilan edildi. Kabinede ekonomiye dair yapılan görüşmeler kapsamında yeni destek kredisi kararları alınmış, bu kapsamda yeni iş kurmak isteyen kişilere faizsiz kredi müjdesi verilirken bir kredi müjdesi de borcu olan kişilere verilmişti.
HALKBANK BORÇ KAPATMA KREDİSİ BAŞVURU EKRANI AÇILDI! 6 AY ERTELEMELİ BORÇ KAPATMA KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçerek ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkartıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz" diyerek kredi borcu olan esnafa müjdeli haber vermişti.

Söz konusu kredi paketi sadece Halkbank üzerinden kredi çeken ve sonrasında kredi borcunu ödemekte zorlanarak takibe düşen esnaflar için geçerli olacak. 36 aya kadar vadeli olacak borç yapılandırma kredisi kararı Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girerken yıllık yüzde 4 faizle verilen kredi paketinin aylık faiz oranı ise yüzde 0.37 - 0.38 olarak hesaplanacak. 36 ay vadeli 50 bin TL borç kapatma kredisi çeken kişilerin aylık taksit tutarı 1.510 TL olarak gerçekleşecek.

İHTİYAÇ, TAŞIT VE KONUT KREDİSİ BORÇ KAPATMA KREDİSİ MÜJDESİ GELECEK Mİ?
Söz konusu kredi paketi sadece esnaflar ile sınırlandırılırken vatandaşlar ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi borçları için de benzer bir kurtarma paketi talebinde bulundu. Enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile artık maaşlarının kredi taksitlerini ödeme konusunda yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar devletin kendilerine de yardım eli uzatmasını talep etti. Emekliler, asgari ücretli çalışanlar ve memurlar borçlarını kapatmak için devletin uzun vadeli borç kapatma kredisi vererek ödeme kolaylığı sunmasını talep ederken seçimden önce beklenen müjdenin gelip gelmeyeceğin ise zaman gösterecek.