517.000 TL'ye satışlar başladı! Özel fiyatla sıfır Renault Clio satışı!

Sıfır kilometre otomobil satın alırken uygun fiyat arayanlar ÖTV muafiyeti hakkı ile bu fiyatlara erişebiliyorlar. 2024 model Renault Clio ÖTV’siz 517.000 TL fiyatla satılmaya başlandı.
517.000 TL'ye satışlar başladı! Özel fiyatla sıfır Renault Clio satışı!

Türkiye’de sıfır kilometre otomobil sahibi olmak için gerekli olan maliyetler sürekli olarak araştırılıyor. Otomobil piyasasında firmalar büyük bir sıkıntı içerisinde kaldılar. Satış yapamadıkları maliyet artışlarını fiyatlara yansıtamıyorlar. Aksine kazançlarından fedakarlık eden firmalar fiyatları ya sabit bırakıyorlar ya da küçük indirimler uyguluyorlar. Yine de çoğu müşteri için bu durum halen daha sıfır kilometre araç alımını teşvik edici olamıyor. Alım gücü azalan insanlar sıfır kilometrede uygun fiyat arayışlarını devam ettiriyorlar.

ÖTV’SİZ SATIŞLAR EN CAZİP OLANI!

Sıfır kilometre otomobil satın alırken ÖTV’siz yapılan satışlarda elde edilen fiyat avantajı en ucuz fiyata otomobil satın almanın yolu oluyor. Ancak ÖTV’siz araç satın almak herkese verilebilen bir hak değil. Bu haktan yararlanabilmek için kişilerin yüzde 90 ve üzerinde engele sahip olmaları gerekiyor. Bunun da sağlık raporu ile tespit edilerek ÖTV muafiyeti belgesi alınması işleminin ardından ÖTV’siz olarak sıfır araba alınabiliyor.

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alma hakkı olan kişiler bu haklarını 5 yıllık süre için kullanmaktadırlar. 5 yıl içerisinde bir daha ÖTV muafiyeti ile otomobil alamayacak olan bu vatandaşlar için tek istisnai hüküm uygulanıyor. Eğer satın alınan araç trafik kazası yapar ve pert olup kullanılmaz hale gelirse o zaman o vatandaşa yeniden ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre araba satın alma hakkı veriliyor.

Ayrıca ÖTV muafiyeti ile satın alınan araçlara 5 yıllık satış kısıtlaması uygulanıyor. Bu satış kısıtlaması muaf olunan ÖTV’nin geri ödenmesi şeklinde olabiliyor. Yani 5 yıllık süre içinde araç satılırsa devlet muaf olun an ÖTV’yi tahsil ediyor. 5 yıllık süre dolduğunda ise bu kısıtlama tamamen kaldırılıyor.

RENAULT CLİO ÖTV’SİZ KAMPANYA

Renault Clio için şu anda liste fiyatı 942.000 TL olarak uygulanıyor. ÖTV muafiyeti hakkı olanlar ise bu sıfır kilometre aracı sadece 517.000 TL ödeyerek satın alabiliyorlar. Ayrıca bu tutar için taşıt kredisi çekilebiliyor ve yapılması gereken peşin ödeme çok daha düşük olabiliyor. Kredi için ise ayrıca taksit ödemesi yapılıyor.