5 Milyon Euro’luk proje adım adım hayata geçiyor

Uşak Deri ve Karma OSB tarafından hazırlanan büyükbaş deri işleme tesisi makinelerinin geçici kabulleri başladı.
5 Milyon Euro’luk proje adım adım hayata geçiyor

Avrupa Birliği ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca desteklenen 5.2 milyon Euro bütçeli ‘’Uşak’ta Büyükbaş Deri İşleme Projesi’’ kapsamında teslim edilen Lot(1),(4) ve (5) teki makine ve ekipmanların geçici kabulleri yapıldı.

Toplam 19 adet makinenin geçici kabulleri, ihale teknik şartnamesinde yer alan teknik özellikler doğrultusunda; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanları, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, Başkan Yardımcısı Uğur Karaca ve Bölge Müdürü Savaş Göksal ile yüklenici firmaların temsilcileri tarafından gerçekleştirildi.

Projenin yazımından itibaren, onaylanması, ihale şartnamelerinin hazırlanması, pazar araştırmalarının yapılması, ihale süreçlerinin takip edilmesi, makinelerin imalat ve teslimatlarına kadar, tüm süreçleri yakından takip ettiklerini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, “AB tarafından desteklenen projelerin yönetiminin uzun ince bir yol olduğunu, Lot(2) ve (3)’teki makinelerin teslimat ve kabullerinin 2021 yılında yapılacağını, 2021 yılı Eylül ayında tesisin faaliyete geçeceğini” vurguladı, projenin başta Bölge deri sanayicilerine ve Uşak iline hayırlı olmasını diledi.