4A 4B 4C emeklileri müjde! Tüm emeklilere 3.000 TL ek ödeme için tarih açıklandı

16 milyon emekliye güzel haber sabah saatlerinde geldi tüm emeklilere 3.000 TL ek ödeme için tarih açıklandı. 4A SSK 4B BAĞKUR, 4C emekli sandığı memur emeklileri müjde!
4A 4B 4C emeklileri müjde! Tüm emeklilere 3.000 TL ek ödeme için tarih açıklandı

4A 4B 4C emeklileri müjde! Tüm emeklilere 3.000 TL ek ödeme tarihi açıklandı - 2023 senesinin Temmuz ayında yapılan maaş zammı ile büyük hayal kırıklığı yaşayan emekliler ara zam talep etmişti. Yapılan tüm çağrılara rağmen ara zam alamayan emekliler Ocak 2024 maaş zammı için de beklediği rakamı alamamış en düşük emekli aylığı 10 bin TL olarak belirlenmişti.

Emekliler yüzde 49 zamla bir kere daha hayal kırıklığı yaşarken 31 Mart seçimleri öncesinde ara zam ve ek zam beklentisi yine dillendirilmişti. Emekliler bu süreçte de iyileştirme zammı alamamış, emekliye bayram ikramiyesi için beklenen 5 bin TL müjdesi de gelmemişti. Emekliye promosyon konusunda ise kamu bankaları rakamı 5 bin liradan 12 bin liraya çıkardıklarını açıklamıştı.

EMEKLİYE KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN, KAÇ TL YATACAK?

Emekliler kendi maaşları ile ay sonunu getirmekte zorlanırken ek ödemeler yakın takip altına alınmıştı. Bankaların maaş promosyonu rakamı 18 bin liraya kadar yükselirken tüm emeklilere istisnasız ödenecek olan Kurban Bayramı İkramiyesi için tarih açıklandı.16 milyon emekliye Kurban Bayramı ikramiyesi olarak ek ödemelerin 10 Haziran Pazartesi günü ile 14 Haziran 2024 Cuma günleri arasında yapılması bekleniyor.

ikramiye-odemesi.jpg

KURBAN BAYRAMI 2024 NE ZAMAN, EMEKLİYE MAAŞ ÖDEMESİ ERKEN YAPILACAK MI?

Bu sene Kurban Bayramı 16 Haziran 2024 Pazar günü başlayacak ve Haziran Çarşamba günü sona erecek. Ramazan Bayramı nedeniyle emekli maaşları erken ödenmemiş ve normal takvim içerisinde hesaplara yatırılmıştı. Kurban Bayramı için ise beklenen karar henüz açıklanmadı.

EMEKLİ MAAŞLARINA NE ZAMAN ZAM GELECEK, TEMMUZ 2024 ZAM ORANI BEKLENTİSİ TAHMİNİ YÜZDE KAÇ, NE KADAR?

Emekli maaşlarına enflasyon farkı ile beraber ortalama yüzde 25 oranında zam gelmesi beklenirken kök maaş düzenlemesi yapılması durumunda en düşük emekli aylığının ise 12.500 TL ila 15 bin TL arasında olması bekleniyor.