3+1 müstakil ev devlet desteği ile 219.900 TL!

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırmaları hız kazandı. Kampanyalı prefabrik evler şu anda kaç TL fiyat ile yaptırılabiliyor? Prefabrik evler için devlet destek veriyor mu?
3+1 müstakil ev devlet desteği ile 219.900 TL!

Türkiye’de ev sahibi olmanın maliyeti akıl almaz seviyelere yükselince insanlar bunun en uygun fiyatlı yollarına yönelmeye başladılar. Konut fiyatları yükselince alternatif seçenekler çok daha fazla önem kazandı. Prefabrik evler bu açıdan çok kayda değer bir alternatif haline geldiler. Prefabrik evlere sahip olmak isteyenler ise araştırma yaparak bu evler hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

MÜSTAKİL EVİN EN UCUZ HALİ!

Müstakil evleri insanlar pandemi döneminde yeniden keşfetmişlerdi. O dönemden itibaren müstakil evlerin yıldızı yeniden parlamıştı. İnsanlar kalabalık sitelerde yaşamak yerine kendi özel alanları olan müstakil evlerde yaşamayı tercih eder oldular. Ancak bunun da ağır bir maliyeti bulunuyor. Bu maliyetler prefabrik evler ile en düşük seviyeye çekilebiliyor. Prefabrik ev yaptırarak müstakil ev konforunu uygun fiyata ulaşılabiliyor.

PREFABRİK EV YAPTIRMAK MANTIKLI MI?

Prefabrik evlerin maliyetlerinin düşük olması bu evleri ön plana çıkarıyor. Ancak bu evleri yaptırmak için ödenecek paranın boşa gidip gitmeyeceği endişesini yaşayanların sayısı da az değil. Öncelikle prefabrik evin yapılacağı araziye sahip olanlar için bu evler ciddi bir maliyet avantajı sağlıyor. Bu evlerin dayanıklılık açısından da zaafları kalmadı. Artık prefabrik evler oldukça konforlu bir şekilde üretilebiliyor. Betonarme evler ile bu evler arasında çok da fazla fark kalmadı. Prefabrik evlerin depreme karşı daha dayanıklı olması ise bu evleri bir adım bile öne çıkarabiliyor.

DEVLET DESTEĞİ VAR MI?

Prefabrik ev yaptırmak devletin desteklediği bir durum değil. Devlet bu yönde insanları teşvik etmiyor. Ancak ihtiyaç sahipleri eğer prefabrik evin yapılacağı arazinin tam hisseli tapusuna sahipseler ve istenen özel koşulları da sağlıyor iseler o zaman Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu vatandaşlara barınma yardımı kapsamında destek sağlıyor. Bu destek de 300.000 TL’ye kadar oluyor.

PREFABRİK EV FİYATLARI NİSAN 2024

prefabrik.jpg

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler internette kısa bir araştırma yaptıklarında bazı firmaların kampanyalı fiyatlarına ulaşabiliyorlar. Örnek olması adına bu şekilde yapılan bir kampanyayı haberimizde inceliyoruz. Buna göre 90 metrekare büyüklüğe sahip ve 3+1 planında olan prefabrik ev 519.900 TL fiyatla yaptırılabiliyor. Bu müstakil evin fiyatı 300.000 TL devlet desteği alanlar için sadece 219.900 TL oluyor.