30'lu yumurtaya rekor zam geldi! Vatandaş artık adetle alabilecek işte yeni fiyatlar

Türkiye'de milyonların tükettiği kahvaltılık ürünler arasında yer alan yumurta fiyatlarına zam geldi.
30'lu yumurtaya rekor zam geldi! Vatandaş artık adetle alabilecek işte yeni fiyatlar

30'lu yumurtaya rekor zam geldi! Vatandaş artık adetle alabilecek işte yeni fiyatlar - Türkiye'de milyonların tükettiği kahvaltılık ürünler arasında yer alan yumurta fiyatlarına zam geldi. Vazgeçilmez yiyecekler arasında yer alan yumurta son günlede gelen zamlar ile lüks olurken 15 ve 30'lu yumurta fiyatları Bim, Şok ve A101 marketlerde de zamlanması vatandaşları şaşırttı.

Giderek zamlanan yumurta fiyatları 70 lirayı da aşarken markadan markaya göre ortalama 75 TL ila 90 TL arasında satılmakta.

Sabah kahvaltılarında masanın en önemli ürünü arasında yer alan yumurta son günlerde giderek lüks olurken protein kaynağı olan bu ürün yüksek tüketime sahip. Yumurtalar 15 ve 30'lu satış fiyatlarına yaklaşılamazken bu süreçte de yumurtanın neredeyse adet fiyatı 5 liraya doğru ilerliyor. Vatandaşlar tepki gösterse de bu süreçte fiyatların giderek daha da artması bekleniyor.

Çocuk gelişiminde de büyük önem arz eden yumurtalar, giderek zamlanması durumunda ise adetli satışa dönülmesi bekleniyor.

TAVUK YEMLERE REKOR ZAM GELDİ!

Türkiye'de son dönemlerde tavuk ve yemlere gelen peş peşe zamlar sonrasında yumurta fiyatları da artışa geçti. Yumurta ürünlerinde aradığınız özellikler arttıkça fiyatlar da bu süreçte artıyor. Örneğin; köy yumurtası ve gezen tavuk yumurta fiyatları da rekora doğru gidiyor. Tavuk ürünlerine ve yemlere de gelen zamların acısı ilk olarak vatandaşın masası sonrasında ise sofraya gelen yumurtadan çıkmaya devam ediyor.

Zincir marketlerde artışa devam eden yumurta ürünleri 10, 15, 20 ve 30'lu paketler halinde satışa başladı. Ortalama 30'lu yumurta satış fiyatı en az 70 liradan başlarken bazı marketlerde de günlük kampanyalar yapılsa dahi rakamlar 65 TL aşağısına inmiyor. Ramazan öncesi ise market alışverişi görecek olan vatandaşlar da bu zamlar sonrasında ne yapacağını araştırıyor.