3 eksik 1 fazla rakamı Fatih Portakal açıkladı! İşte SSK BAĞKUR Temmuz emekli maaşı zammı

Asgari ücret zammını nokta atışı bilen Fatih Portakal bu sefer emekli maaşı için rakamı açıkladı. Temmuz ayı emekli maaşı zammı için alınacak olan rakamlar üç aşağı beş yukarı belli oldu.
3 eksik 1 fazla rakamı Fatih Portakal açıkladı! İşte SSK BAĞKUR Temmuz emekli maaşı zammı

3 eksik 1 fazla rakamı Fatih Portakal açıkladı! İşte SSK BAĞKUR Temmuz emekli maaşı zammı - Emekliler Temmuz ayında açıklanacak olan zam rakamını beklemeye devam ederken asgari ücret zammını nokta atışı ile bilen Fatih Portakal canlı yayında bu sefer emekli maaşı zammını açıkladı. 6 aylık enflasyon farkı üzerinden zam alacak olan emekliler seyyanen zam, intibak zammı ve refah payı gibi düzenlemelerin yapılmasını talep ediyordu.

Emekliler Temmuz ayında maaşlarda iyileştirme yapılmasını talep ederken özellikle de en düşük emekli aylığı için ek zam beklentisi bulunuyordu. Ay sonunu getirmekte zorlanan milyonlarca emeklinin ortak talebi en düşük emekli aylığının asgari ücrete endekslenmesi ve daha yüksek maaş alan emeklilerin de bu rakam üzerinden belirlenen oranda zam alması yönündeydi. Fatih Portakal canlı yayında emekli zammını açıkladı.

EMEKLİLERE TEMMUZ ZAMMI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLACAK?

Ana haber bülteni sunan Fatih Portakal canlı yayında bir emekli ile yapmış olduğu konuşmayı aktararak "Sabahları böyle yürüyüş yapan bir insanım. Genci yaşlısı insanlar da beni tanıyor. Bir amca geldi yürüyüş yaparken. 'Bu emekli maaşı 16 bin TL olacakmış diyorlar' dedi bana.

Olur mu diye sordu bana. Amca, 'Kim söyledi sana bunu' dedim. 'Ya öyle konuşuluyor filan' dedi. Emekliler, maaş 16 bin TL diye bekliyorsanız eğer... Beklemeyin. Alacağınız para üç aşağı beş yukarı belli ama konuşulan 16 bin TL değil." diyerek 16 bin TL gibi bir rakamın gelmeyeceğini ifade etti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI TEMMUZ AYINDA KAÇ TL, NE KADAR OLUR?

Fatih Portakal bir başka canlı yayında ise “Yüzde 25 net. Bunu artık bir kenara yazabilirsiniz. Emekliler enflasyon farkından doğan zamları alacaklar. Onu malum biliyorsunuz. O verilen bir şey değil, hak ediyor emekliler. Yani şöyle düşünün 10.000 TL alıyorsanız yüzde 25'i 12.500 TL olarak Temmuz ayında bu şekilde maaşınız olacak." diyerek yüzde 25 zam beklediğini ifade etmişti.

Emeklilere yönelik olarak refah payı ya a ek zam beklentisi olmadığını belirten Fatih Portakal tahminin yüzde 25 zam olarak açıklarken ne düşük emekli aylığı için ise 12 bin 500 TL rakamını vermişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yüksek zam konusunda en büyük engel olduğu iddia edilirken parasal sıkılaşma nedeniyle maaşlara yüksek bir zam verilemeyeceği iddia edildi.