24-60 yaş arası ev hanımları dikkat! Çalışmayan kadınlara emeklilik hakkı geliyor

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emeklilik detayları gündeme geldi.
24-60 yaş arası ev hanımları dikkat! Çalışmayan kadınlara emeklilik hakkı geliyor

24-60 yaş arası ev hanımları dikkat! Çalışmayan kadınlara emeklilik hakkı geliyor - Türkiye'de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emeklilik detayları gündeme geldi. Buna göre ise emeklilik hakları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanırken; ev hanımları da emekli olabilmek için birçok yol denemeleri yapılırken, devlet hanımlarına da bir güzellik geldi.

Bu doğrultuda belirli şartları sağlayan ev hanımlarına da devletten 5 bin 500 lira ödeme verilecek iken emeklilerin de sahip olmuş olduğu haklardan yararlanma imkanları da elde edecek. Bu süreçte emekli olabilmek için de can atan vatandaşların içerisinde de ev hanımları da bulunurken ev hanımlarının iş yükümlülükleri de oldukça fazla olduğu belirtildi. Buna göre de herkes gibi emekli olmanın yolları aratılıyor.

Türkiye'de emekli hakları kadar özlük hakları ve alınan aylıklar gibi vatandaşların da çalışma hayatlarını en kısa zamanda sonlandırarak emekli olmanın yolları aranıyor. Bu doğrultuda da bazı kesimler için önden çeşitli ödemeler gerçekleştirilerek erken emekli olunabilirken bu süreçte herkeste o kadar şanslı olamadığı ifade edildi. Bu süreçte de devlet hanımlarının ev hanımları için de özel bir çalışmanın başında olduğu ifade edildi. Ödemelerin 50 yaş ve üzeri olan kişiler için de ev hanımlarına gerçekleştirilecek evliliğin sürme şartları da çok önemli olduğu belirtildi. 

1995 yılından bu süreye kadar da evliliklerini devam ettiren kadınların emeklilik haklarının da yararlanmalarına müsaade edildi. 

SAKAT EVLİLİKLERE ÖDEME YAPILMAYACAK

Türkiye'de aile birliğine önem veren devlet tarafından evliliklerinin de sakat olmaması konusunda oldukça hassas davranıldığı belirtildi. Bu süreden sonra da görünürde evlilik gibi olan fakat evlilik olmayan durumlara ise devlet tarafından ödeme ypaılmayarak tamamı iptal edilerek cezai yaptırım uygulanıyor. Kutsal bir bağ olduğu bilincin de olan devlet vatandaşlarının buna göre de teşvik ederek çeşitli ödemelerle de bu teşviği taçlandırarak 50 yaş üzerinde olan evlilikler de 25 yıldır devam eden vatandaşın ödemelerinin de Ziraat Bankası aracılığıyla da verileceği ifade edildi.