2023 yılı emekli bayram ikramiyelerine gelecek zam netleşti! İşte iki bayramda alacakları ücret

Türkiye'de milyonlarca emeklinin merakla araştırdığı soruların cevabı belli oldu.
2023 yılı emekli bayram ikramiyelerine gelecek zam netleşti! İşte iki bayramda alacakları ücret

2023 yılı emekli bayram ikramiyelerine gelecek zam netleşti! İşte iki bayramda alacakları ücret - Türkiye'de milyonlarca emeklinin merakla araştırdığı soruların cevabı belli oldu. Ülke genelinde emeklilere yılda iki kez ödenen tutarlar arasında yer alan emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili gelişmeler netleşti. Buna göre ise bayram ikramiyelerine yapılacak zam tutarı da belli oldu. 

Ülke genelinde yeni yılın da gelmesi ile birlikte milyonlarca vatandaşın merakla araştırdığı konulardan birisi de şüphesiz asgari ücret zammı olmuştu. Buna göre ise asgari ücret zammının hemen ardından gözler emekli ve memur zammına doğru çevrilirken emekli ve memurlara da ortalama yüzde 30'luk bir zam uygulandığı belirtilmişti.

Türkiye'de emekli vatandaşların zam oranlarını açıklamalarının hemen ardından da ikramiyelere yönelik de ne kadar zam yapılacağı merak edilmişti. Geçen yıl emekli bayram ikramiyelerine sadece 100 lira ekstra zam alan emeklilere yeni yılda ise emeklilere verilen zam kadar miktarın hesaplara aktarılması da beklenmekte.

Vatandaşların geçen yıllarda emeklilere Ramazan bayramı ikramiyelerinde bin 100 lira kurban bayramı ikramiyesinde de bin 100 lira ödeme yapılırken toplam bir yıllık tutar 2 bin 200 lira olmuştu. Yeni yılda emekli, asgari ücretli ve kadrolu çalışanlara yeni iyileştirmeler yapılırken bayram ikramiyelerine de bu zam oranlarının yansıyıp yansımaması merak edilmişti. Bu konu ile ilgili hummalı bir araştırma içerisinde olan vatandaşlara da yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyelerine dair açıklamalar gelmezken; bayram ikramiyelerinin yeni yıl itibariyle de yüzde 30'luk zam yapılmasından hemen sonra emeklilere bir bayramda ödenecek tutarın ortalama bin 450 TL olması ve iki bayramda ise toplam verilecek tutarın 2 bin 900 TL'ye ulaşması bekleniyor.