2023 Ocak Aile Destek Parası ne kadar zamlanacak? Aile destek ödemelerine zam açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine verilen Aile Destek Ödemeleri hakkında araştırmalar sürüyor. Ocak 2023 Aile Destek Ödemeleri’nin e-Devlet sorgulama ekranı ve detayları açıklandı…
2023 Ocak Aile Destek Parası ne kadar zamlanacak? Aile destek ödemelerine zam açıklaması

2023 yılına girilmesiyle birlikte Türkiye’de yüz binlerce insanın faydalandığı Aile Destek Ödemeleri gündem olmaya devam ediyor. Bu destekten yararlanan hak sahipleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ödemelere zam yapıp yapmayacağını merak ediyor. Asgari ücrete yapılan zamdan sonra aile destek parasına ne kadar zam geleceği araştırma konusu haline geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayının ilk haftasında hesaplara yatırılmaya başlanan ödemelerin erkene çekileceğini açıklamıştı. Bu duyuru üzerine vatandaşlar “Aile Destek Parası ocak ayında ne kadar oldu?” sorusunun yanıtını araştırmaya başladı.

Aile Destek Ödemeleri Erken Tarihe Çekildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geniş bir kitleye sahip olan aile destek programından yararlanan vatandaşları ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Yıl başından itibaren e-Devlet üzerinden sorgulanmaya başlanan ödemeler, ihtiyaç sahibi ailelerin en çok araştırdığı konulardan biri oldu. Ocak ayı Aile Destek Ödemeleri zam gelecek mi sorusunun yanıtını arayanlar için kritik açıklamalar Bakan Yanık’tan geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ödemelerin 29 Aralık 2022 tarihinde ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına yatırılacağını söylemişti. Bakanlık bu sosyal yardım kapsamında hak sahibi ailelere toplamda 3.8 milyar TL ödeme yapacağını duyurdu.

Aile Destek Parasına Zam Gelecek Mi?

2023 yılında asgari ücret dahil olmak üzere tüm maaşlara zam gelirken, aile destek parasına ne kadar zam geleceği merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, resmi sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda “Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz.” demişti. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen sosyal yardımlar kapsamında 3 milyon haneye 2,9 milyar TL, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında ise 2,2 milyon haneye 919 milyon TL destek yapılacak. Toplamda 3 milyon hak sahibi hane, 3,8 milyar TL destek ödemesinden yararlanacak.

Aile Destek Parasına Zam Açıklaması

Aile destek programı ödemeleri 850 ile 1.250 TL arasında değişen ödeme tutarlarıyla hesaplara yatırılıyor. En fazla 12 ay süreyle verilen bu ödemeler, hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre farklılık gösteriyor. Yeni yılda aile destek parasına ne kadar zam yapılacağı konusunda resmi bir açıklama gelmezken kişi başına düşen aylık gelir 450 TL ve altı olanlar 1.250 TL destekten yararlanacak. Hane içinde kişi başına düşen gelir 911,15 TL ve altı olanlar ise 1.100 TL maddi destek alacak.

İlgili Haberler