2023 Nisan ayı elektrik ve gıda yardım başvuruları başladı! O kişilere ödeme yapılacak

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara duyurulan yardımlar hakkında son dakika duyurusu geldi. Bakanlık tarafından destek ödemelerinin yapılacağı açıklandı.
2023 Nisan ayı elektrik ve gıda yardım başvuruları başladı! O kişilere ödeme yapılacak

Dar gelirli vatandaşların maddi açıdan zorluk yaşamaması için devlet tarafından sık sık destekler yayımlanmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte sık sık güncellenen yardımlardan olan elektrik ve gıda yardım başvuruları yapmak isteyen kişiler için gerekli olan şart ve detayların da öğrenildiği ifade edildi. Destek ödemeleri için gerekli olan şart ve detaylar öğrenildi. 

O YARDIMLAR İÇİN DESTEK ÖDEMELERİ YAPILACAK! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamalara göre elektrik ve gıda yardımları için vatandaşların alacakları ödemeler, başvuru şartları ve nasıl başvuru yapılabileceği gibi detaylar oldukça merak edildi. Yapılan duyurularda yardımların detayları şu şekilde verildi; 

Gıda Yardımı 

  • Kapsamı = 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde  olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılmaktadır.
  • Başvuran = 18 yaş üstü aile bireyi
  • Kimler Faydalanır = 3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler 
  • Evrak = TC Kimlik Kartı
  • Tutar = İhtiyaca göre belirlenmektedir.
  • Ödeme Dönemi = Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde ve ihtiyaç olması halinde yıl boyunca yardım yapılabilmektedir.

Elektrik Yardımı 

  • Kapsamı = 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneler.
  • Başvuran = Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp, hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmeleri yeterlidir.
  • Kimler Faydalanır = 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamında düzenli sosyal yardım almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden haneler
  • Evrak = TC Kimlik Kartı ve Mesken Tipi Elektrik Faturası
  • Tutar = 01.01.2022 tarihinden itibaren 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh,
    3 kişilik hanelere aylık 100 kWh,
    4 kişilik hanelere aylık 125 kWh,
    5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı tutarınca nakdi destek sağlanır.
  • Ödeme Dönemi = Ödemeler aylık yapılmaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

Yayımlanan elektrik ve gıda yardımlarına başvuru yapmak isteyen kişilerin Aile ve Sosyal Himzetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde bulunan "Sosyal Yardım Programları" üzerinden bilgileri alara, e-devlet ya da bizzat kurumlar üzerinden başvurularını tamamlamış olmaları gerektiği ifade edildi.