2021 Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Başvurusu ve Şartları

2021’de Ziraat Bankası çiftçi kredisi için başvuru ve koşulları çiftçilik alanında gelişim faaliyetleri yürüten vatandaşlara kolaylık sağlar.
2021 Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Başvurusu ve Şartları

2021 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası aracılığı ile verilebilecek olan kredi, tarımsal faaliyetlerin güç kazanmasını hedefler. Ziraat Bankası çiftçi kredisi sıfır faiz oranlı olarak ve bereketli kredi paketi kapsamında gerekli şartları sağlayan vatadandaşlara sunulacaktır.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Koşulları

Ziraat Bankası çiftçi kredisinin şartları arasında en önemlisi çiftçilerin bir sezon öncesinden kalan herhangi bir kredi borcunun olmamasıdır. Geçen sezon aldıkları kredilerin ödemelerini tam zamanında ve eksiksiz olarak yapmaları, birincil koşullar arasında yer almaktadır. Aynı zamanda çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgelerinin güncellenmiş olması, kredi başvurusunda önem taşıyacaktır.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Ne Kadar?

Ziraat Bankası çiftçi kredisinin tutarı için yapılan açıklamalara göre 10.000 TL olacağı belirtilmiştir. Vade oranı ise maksimum 12 aylık periyotlar şeklindedir. Taksit ödemelerini zamanında gerçekleştiren çiftçiler için faizsiz olarak Ziraat Bankası çiftçi kredisi olanağı sunulmaktadır. Bu bağlamda gübre, yakıt veya tohum gibi temel ihtiyaçların karşılanması beklenmektedir.

Tarım ve Kredi Kooperatifleri’nden yapılan bilgilendirmeye göre 850 bin civarında olan ve borçlarını zamanında ödeyen üyeler için bereketli kredi yardımı yapılmaktadır. 2019 ve 2020 yıllarında kullanılan kredi tutarı, 2021 kredisi için önem taşımaktadır. Belirlenen kredi limiti önceki dönemlerde kullanılanın %10’u kadar olacaktır. Şartları sağlayan ve geçmiş sezonlarda yeterli tutarda kredi kullanmış olan çiftçiler, 10.000 TL faizsiz kredi kullanmaya hak kazanacaktır. Örneğin 2019-2020 sezonunda 100.000 TL krediden faydalanmış olanlar 10.000 TL faizsiz kredi imkanını kullanabilecektir.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Başvurusu Ne Zaman?

Ziraat Bankası çiftçi kredisine başvuru zamanı için Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılacak resmi açıklamalar beklenmektedir. 2021 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında çiftçiler tarafından başvuru yapılabileceği belirtilenler arasındadır. Başvuru yapılacak yer ise Tarım İl Müdürlükleri olarak belirlenmiştir. 2021 tarihinden itibaren şartları sağlayan çiftçiler Ziraat Bankası çiftçi kredisi kullanım hakkına sahip olacaktır.