2021 Tüm Emekli Sen Uşak Şubesinden ek bütçe tepkisi

2021 Tüm Emekli Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Arslan; “Ek Bütçe; Halka Vergi, Fiyatlara Zam, Emekliye Açlık ve Sefalet Bütçesidir” dedi.
2021 Tüm Emekli Sen Uşak Şubesinden ek bütçe tepkisi

Sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen 2021 Tüm Emekli Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Arslan, ek bütçede halkın olmadığını belirterek, bütçeyi, yine, borç, vergi, ceza, fiyatlara zam ve savaş harcamaları bütçesi olarak tanımladı.

Arslan, AKP-Saray iktidarı ,Ocak ayında yürürlüğe giren 1 trilyon 751 milyarlık devasa boyuttaki merkezi bütçeyi 6 ayda, hesapsız kitapsız harcamalarla bitirmiş olmalı ki, şimdi 880 milyar 474 milyonluk bir ek bütçeyi Meclise sundu. Böylece iktidar bir yılda iki bütçeyi kullanmış olacak.

Meclise sunulan Ek Bütçede, merkezi bütçede olduğu gibi, açlık sınırındaki milyonlarca emekli yok, emekçiler, çalışanlar, esnaf ve perişan haldeki köylüler, çiftçiler yok. Yatırım yok, istihdam yok, Enflasyonla mücadele yok. Bütçe, yine, borç, vergi, ceza, fiyatlara zam ve savaş harcamaları bütçesidir. Merkezi bütçedeki trilyonluk vergiye ilaveten, ek bütçede 1 trilyon 83 milyar yeni ilave vergi konmuş, Giderler de 1 trilyon80 milyar 516 lira artırılmış. Peki iktidar, bu devasa harcamaları/giderleri, bunun için toplanacak trilyonluk vergileri nerelerden ve kimlerden sağlayacak. Elbette milyonlarca emekçiden, köylüden, esnaftan, çalışanlardan kesilecek. Mevcut ve yeni gelecek vergilerden, cezalardan ,her gelen elektrik, doğalgaz , petrol ürünlerinden ve temel gıdalarımıza yapılacak fahiş zamlardan karşılanacak. Peki bu kesimler, bütçeden adaletli olarak faydalanacak mı? Hayır. Çünkü; ek bütçe, halka vergi, fiatlara zam, emekliye açlık ve sefalet bütçesidir” dedi.

“MEMLEKET EKONOMİSİ İFLAS NOKTASINA GELDİ”

AKP –Saray iktidarı , Memleket ekonomisini iflas noktasına getirdiğin söyleyen Arslan basın açıklamasına şu ifadelerle devam etti: “Ülkeyi, yıllar sürecek borç batağına soktu, Geleceğimizi kararttı. Durumu düzeltmek için çaba harcayacağına, başta açlık sınırındaki emekliler olmak üzere, toplumun üzerine, yeni zamları ve vergileri yüklemeye devam edecek. Emekliler,20 yıldır görmezden geliniyor, Ekonomik, sosyal ve demokratik taleplerine cevap verilmiyor. Yoksulluktan dolayı dışarı çıkamıyorlar, Çocuklarına, torunlarına bir hediye, bir oyuncak alamıyorlar, Sosyal hayatları bitti, İnsanca bir yaşam süremiyorlar, Devletin sırtına yük gösteriliyor, sadakalarla geçinin, halinize şükredin deniliyor.5-10 yerden maaş alan bürokratlar ve savurgan iktidar muktedirleri, ek bütçe ile Milyonlarca emekliyi, dar gelirliyi rahatlatma yerine,, eski cumhur başkanları, meclis başkanları vekiller ve emekli vekiller geçim zorluğu çekmesinler diye devasa zamlar yapılıyor. Milyonlarca emekli ve dar gelirli geçim zorluğu çekmiyor mu.? Bizler insan değimliyiz. Ek bütçe yasalaşırsa Cumhurbaşkanı 141bin 416, emekli cum.başkanı 58 bin 854 , emekli meclis başkanı 44 bin 436, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, bakanlar ve emekli vekiller 26 bin 481 lira maaş alacaklar. Peki emekli ne alacak? 2500- 4000 arasında maaş alacak ve açlıkla boğuşacaklar. % 40 zam vereceğiz diyorlar. verilse bile 100-150 lira maaşlara artış gelecek.Artışı da enflasyon silecek. Bu adalet midir? Bu vicdani midir? Bu zihniyeti reddediyoruz Kabul etmiyoruz.

İktidar gerçek enflasyonu gizleyip, ancak üçte birini ancak açıklatıyor. Şimdi, seçim rüşveti olarak, % 40 zam diyorlar. Oysa bu oran verilse bile, gerçekleşen enflasyona göre, memur eksi %55, memur emeklisi ise eksi %61 zarardadır. Çünkü kaşıkla verip,kepçeyle geri almaktadır. SSK ve Bağ Kur emeklisinin durumu daha berbattır. Bu nedenle, iktidarın enflasyona ezdirmedik sözleri reklamdan ibarettir. Gerçek dışıdır.Toplumu aldatmaya yöneliktir.

Emekliler olarak ,bizler, insanca yaşamak istiyoruz. Buna hakkımız da var. İktidar, perişan ettiği milyonlarca emeklinin, durumunu düzeltmelidir. Emeklileri yük gören anlayıştan vazgeçmelidir, Ülke kaynaklarını, refah paylarını, adaletli olarak dağıtmalıdır. Halkının refahı için kullanmalıdır. Milyonlarca emekli, kendilerinin sendikası olan, 2021 Tüm Emekliler Sendikasında örgütlenecek, kendilerini görmeyen, perişan edenleri unutmayacak ve gerekli dersi seçimde verecektir.”

(SALİH KILINÇ / HABER)