2021 KOSGEB Faizsiz Kredi Destekleri Nelerdir?

KOSGEB kredi desteği alarak girişim yapabilirsiniz. İşinizi büyütebilir ya da yeni bir iş kurabilirsiniz. KOSGEB açıldığı günden bu yana binlerce insana desek sağlamıştır.
2021 KOSGEB Faizsiz Kredi Destekleri Nelerdir?

2021 senesi için aktif olarak 14 farklı destek programı ile halkın desteğinde olacaktır. Desteklenen sektörlerde iş fikri olan kişiler fikirlerini hayata geçirmek için KOSGEB hibe desteği alabilirler. Geleneksel ve İleri Girişimcilik desteği olarak 60 bin lira ve 370 bin TL destek sunulmaktadır. KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen kişilerin ya girişimci ya da işletme sınıfından birine ait olması gerekiyor.

2021 KOSGEB Faizsiz Kredi Desteklerinden Faydalanmak için Başvuru Şartları Nelerdir?

KOSGEB kredi desteğinden faydalanmak için başvuru şartları hangi programa başvurulacağına göre değişiklik göstermektedir. Eğer kredi faiz destek programından faydalanacaksanız, Arge ve laboratuvar desteğinin şartlarından daha farklı şartları yerine getirmeniz gerekir. Genellikle insanlar genel destek ve girişimci destek programlarından faydalanmak istiyorlar. 3 5 sene içinde aynı şartlar ile KOSGEB’e başvuru yapılabiliyor. Kişilerin başvuru yapabilmeleri için henüz bir iş yeri olmaması şarttır. Vergi levhasını almayan ve iş kurmayı hedefleyen kişiler bu desteklerden faydalanabilirler.

2021 KOSGEB Faizsiz Kredi Desteklerinden Kimler Faydalanabilir?

KOSGEB kredi desteğinden faydalanmak isteyen kişiler aşağıdaki şartları yerine getirmelidir:

  • Girişimci projesine onay alınabilmelidir.
  • Esnafın vergi ve SGK borcu olmamalıdır.
  • Girişimcinin sertifikası olmalıdır.
  • İşletmelerin vergi kaydı olmalıdır.
  • E kobi kaydı olmalıdır.
  • İş kolunun NACE kodları arasında yer alması gerekir. Desteklenen sektörler için başvuru yapılabilir.

2021 KOSGEB Faizsiz Kredi Desteklerine Nasıl Başvurulur?

KOSGEB kredi desteğinden faydalanmak için ilk olarak kişilerin e kobi kaydı yapması gerekir. İş yeri KOSGEB’e tanıtılmalıdır. Şirketin ne iş yaptığını anlatmak gerekir. Kayıt sonunda 2 suret olarak hizmet merkezine kayıtların teslim edilmesi gerekir. Beyanname veren esnafların her sene beyannamelerini güncellemeleri ve işletmelerini veri tabanı sisteminde güncel tutmaları şarttır. Kayıt aşamasını geçen esnaflar, 13 farklı projeye başvuru yapma hakkına sahip olur. Ancak başvuru yapılan projeye göre karşılanması gereken farklı şartlar bulunur. Bu şartların mutlaka yerine getirilmesi gerekir.