2021 KGF Kredisi Veren Bankalar Hangileri?2021 KGF Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Ekonomik zorluk yaşayan işletme ve KOBİ sahipleri, bankalara başvurarak destek alabilmektedirler.
2021 KGF Kredisi Veren Bankalar Hangileri?2021 KGF Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Her bankanın kendine özel kredi şartları bulunmaktadır. Ancak hepsinin ortak talebi teminat gösterilmesidir. Ancak teminat gösteremeyen iş sahipleri kredi de kullanamamaktadır. Bu iş sahiplerinin mağdur olmaması için devlet destekli krediler geliştirilmiştir.

KGF kredisi, iş sahipler için kurtarıcı olurken, bankalar da aldıkları devlet teminatı ile ödeme almayı garanti altına alırlar. Özellikle küresel çapta etki gösteren Corona salgını sırasında kredi ihtiyacı artmış ve yeni uygulamalar geliştirilmiştir. KGF kredisi veren bankalar, uygulamalarına yeni düzenlemelere kadar devam edeceklerdir.

KGF Kredisi Nedir?

KGF kredisi, Kredi Garanti Fonu aracılığıyla, kredi almak için teminat gösteremeyen KOBİ ve işletmelere verilen kredidir. Küçük işletmelerin teminat sağlayamaması, KOBİ’lerin ise yüksek teminatları karşılayamaması sonucu oluşturulan KGF kredisi ile birçok işletme işlerine devam edebilme imkânı buluyor. 

KGF Kredisini Veren Bankalar Hangileridir?

Pek çok banka Kredi Garanti Fonu’nun çalışma ortaklarından. Ancak şu an üç banka kredi ödemesi sağlıyor. KGF kredisi veren bankalar şunlar:

  • Ziraat Bankası,
  • Halkbank,
  • Vakıfbank.

KGF Kredisinin Limiti Ne Kadardır?

KGF kredisinin limiti, destek ve talep türüne göre değişmektedir. Destek KGF’nin kendi kaynakları ile sağlanıyorsa, KOBİ başına 3 milyon lira üst limit bulunmaktadır. TÜBİTAK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB kaynaklı sağlanan krediler de KGF kaynaklı sağlanan kredi üst limitiyle sınırlandırılmıştır. Hazine destekli fon ile KOBİ ve ihracat yapan KOBİ’ler için üst limit 25 milyon lira, KOBİ dışı talepler için ise 200 milyona kadar destek sağlanabilmektedir.

KGF Kredisini Başvuru Şartları Nelerdir?

Hazin ve Maliye Bakanlığı tarafından desteklenen KGF kredisi başvuru şartları, diğer krediler için istenen şartlarla aynıdır. Kredi kullanmak isteyen kişilerin, kredi veren üç bankadan birine giderek başvuru yapmaları sonucunda, başvuruları incelemeye alınır ve uygun bulunursa kredi desteği uygulanır. Öte yandan KGF’ye sadece bankalar ortak değildir. Bankaların dışında, ortak olarak iş yapan bazı finans şirketleri de kredi sağlamaktadır. KGF kredisi almak isteyen kişiler, bu şirketlere de başvurabilmektedirler.