2021 Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Borç kapatma kredisi, başka bankalarda olan borçları, tek bir bankada toplamak ve tek bir yere ödeme yapmak anlamına gelmektedir.
2021 Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Borç kapatma kredisi içine girebilen borçlar olduğu gibi giremeyen borçlar da vardır. Kredi Kapsamında ele alınan borçlar şunlardır:

  • Farklı bankalarda bulunan kredi kartı borçları,
  • Farklı bankalarda bulunan ihtiyaç kredisi borçları,
  • Farklı bankalarda bulunan araç kredisi borçları.

Konut kredilerinin ödenmesi ise bu kredinin içerisine alınmaz. Konut kredileri yüksek meblağlarda ve uzun süreli çekildiği için, yapılan anlaşma devam ettirilir. Bu yazıda, borç kapatma kredisi veren bankaları ve şartlarını bulabilirsiniz.

Borç Kapatma Kredisi Şartları Nelerdir?

Borç kapatma kredisi şartları arasında en önemli olanı, kredi koşullarını bugünün koşullarıyla uyumlandırmaktır. 2020 yılında krediler en fazla 36 ay vade ile çekilebilmektedir. Ancak faiz oranı için herhangi bir uyumlandırma söz konusu değildir. Bugün verilen faiz oranları daha yüksek ya da daha düşük olabilir. Bundan bağımsız olarak, krediyi çekerken kabul edilen faiz oranı burada da geçerli sayılacaktır.

Kredi verilirken göz önünde bulundurulan diğer faktör de güncel kredi puanıdır. Kişinin güncel kredi notu tehlikeli kısımda değilse ve borçlarını ödeyebileceği sabit bir geliri varsa, kredi kullanımına imkân verilir.

Borç Kapatma Kredisi Nasıl Alınır?

Borç kapatma kredisi almak için banka şubelerine gitmek gerekmektedir. Online olarak başvuru yapılamayan borç kapatma kredisi, seçeceğiniz bankanın şubelerinden gerçekleştirilebilmektedir. Bankaya gidildiğinde, ilgili personel, kişinin diğer bankalara olan toplam borcunu görebilmektedir. Eğer kişi gerekli şartları sağlıyor ise, borç kapatmak için gereken miktar hesaplanır. Kişinin isteğine göre, vade sayısı belirlenir ve borçlar başvurulan bankada toplanır.

Bankada toplanma işlemi ise şöyle gerçekleşmektedir: Başvurulan banka şartları sağlayan kişinin diğer bankalara olan borçlarını EFT ile öder. EFT ile ödenen borçlar kişi tarafından ilgili banka aranarak haberdar edilmelidir. Aksi takdirde ödenen para kredi hesabına geçmez ve askıda bekletilir.

Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Birçok banka borç kapatma kredisi vermektedir. Borç kapatma kredisi veren bankalar şunlardır:

  • Vakıfbank
  • Denizbank
  • Ziraat Bankası
  • QNB Finansbank
  • Şekerbank
  • Akbank