2020’de Sağlık Bakanlığı Kaç Tane Yeni Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak? Sağlık Bakanlığı Personel Alım Başvuru Şartları

Sağlık Bakanlığının yapacağı personel alımı ve ağustos ayında yapılmış olan 12 bin personel ataması sonuçları Sağlık Bakanlığı personel alım işlemlerinde önemli gelişmelerin oluşmasına sebep olmuştur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjde vererek binlerce sözleşmeli sağlık personelinin alımları için gerekli pozisyonların oluşturulacağını onaylayarak sağlık personeli iş ilanlarını artmasına neden olmuştur.
2020’de Sağlık Bakanlığı Kaç Tane Yeni Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak? Sağlık Bakanlığı Personel Alım Başvuru Şartları
Yakın geçmişte Sağlık Bakanlığı 8845 sağlık personelinin alınacağı ile ilgili duyurular yapmıştır. Alınacak personelleri branşları şu şekildedir;
Odyolog, çocuk gelişimcisi, sağlık teknisyeni, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist, biyolog, sosyal çalışmacı ve psikolog gibi birçok alanda sözleşmeli personellere alınacağı ile ilgili açıklamalar yapılmıştır.

 

Sağlık Bakanlığı Personel Alım Haberleri
2020 yılında toplam olarak 16 bin personelin alınacağı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile resmi gazetede bulunan karar yayınlanmıştır. Alınacak personellerin 6676 Doktor, 8288’de Uzman Doktor olacak şekilde belirlenmiştir.

Geçmiş Dönem Başvuru Genel Şartları
Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
2. 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.
3. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
4. Durumu "Başvuru Genel ve Özel Şartlarına" uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır..
.

12 Bin Personel Ataması Yapıldı
Yapılan tercih işlemlerinde 7165 lisans. 2592 kişi önlisans 2243 kişi ortaöğretim mezunu olacak şekilde işe alınmıştır. 6835 hemşire 3000 sağlık teknisyeni ve diğer branşlarda alımlar yapılmıştır. Yerleştirmelerde 10.000 yataklı tedavi kurumları için sözleşmeli personel alınmıştır. 1000 kişi de acil sağlık hizmetlerinde çalıştırılmak üzere alınmıştır.

 

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Tercihleri Ne Zaman Yapıldı
Tercih işlemleri 19 Aralık 2019 saat 23.59 da bitecektir.

 

Hemşirelerin Çalışma Alanları Nedir?
Özel hastaneler, devlet hastaneleri, Eğitim ve Araştırma hastaneleri, Tıp Fakültesi Hastaneleri, Sağlık kabinleri, özel hasta bakım merkezleri, huzurevleri, revirler, sağlık meslek liseleri, akademiler gibi daha birçok alanda çalışabilmektedirler.

 

Hemşire Nedir?
Üniversite ya da sağlık meslek liselerinde bulunan hemşirelik bölümlerinden mezun olanlara verilen unvandır. 2016 yılından itibaren sağlık meslek liselerinden çıkan kişilere yardımcı hemşire unvanı verilmektedir.

 

Ebe Nedir?
Dünyanın en eski mesleklerinden bir tanesi olan ebelik annelerin çocukları doğurabilmesi için yardımcı olan personellerdir. Personeller sadece kadınlar değil erkekler de olabilmektedir.