2020 yılı bekçi alımı ne zaman yapılacak?

Merak edilen sorular arasında 2020 bekçi alımı ne zaman yapılacağı, bekçi alımında askerlik şartı koşuluyor mu gibi birçok soru olabilir. Bekçi alımları zamanla arttığı için kişilere talepleri ve bu doğrultuda artmaktadır.
2020 yılı bekçi alımı ne zaman yapılacak?
Bekçilik mülakat sonuçları ile ilgili araştırmalar yapılırken, bekçi olmayı hedefleyen kişilerde şartları neler olduğunu merak etmektedirler. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış olduğu açıklama ile 500 Bekçinin ise alınacağı ile ilgili bilgi verip toplam olarak ileriki sürelerde 3 bin bekçinin alınacağı ile ilgili bilgi vermiştir. Bekçi olabilmek için en az okuryazar olup İlköğretim ya da lise mezunu denkliğinde olunmalıdır.

 

2020 Bekçi Alımı Ne Zaman Yapılacak?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu EGM içinde bulunacak olan bekçi sayısının 3 bin civarına ulaşır olacağı ile ilgili bilgi verirken alımlar hakkında kesin bir bilgi vermemiştir.

 

2020 Bekçi Alımında Askerlik Şartı Var Mı?
Resmi gazetede bekçi alımları ile ilgili düzenlemeleri yapılarak yenilikler oluşturulmuştur. Kişilerim bekçilik başvuru yapabilmeleri için T.C. kimlik numaraları ile adli sicil kaydı, eğitim bilgisini, erkek adayların askerlikleri ile ilgili ilişkisinin bulunmadığını belirten belge, yaşları ile ilgili düzenlemeyi yapanların durumumu belirtecek resmi bir belge, şehit ve gazi çocukları olan kişilerin de durumlarını belirtecek belgeleri ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru yapacak kişilerin dikkat etmesi gereken unsurlardan bir tanesi de önceki zamanlarda askerlik terhis belgesinin fotokopisi ile başvuru yapılırken yeni düzenleme ile erkek adaylar için askerlik ile ilişkisinin bulunmadığını gösteren bir belge ile başvuru yapılabilmektedir. Buradan anlaşıldığı gibi erkek adaylar için askerlik şartı kaldırılmamıştır.

 

Bekçi Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
İŞKUR tarafından bekçi olmak isteyen kişilere başvuruları için iş ilanları bulunmaktadır. Bu başvuruları online olarak yapabilmektesiniz. E-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapıp başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz. İŞKUR’a kayıtlı olmakla beraber işsiz olmanız da başvuru yapmanız için koşulan bir şarttır.

 

Bekçilik
Bekçilerin görevi gece can ve mal güvenliğini sağlayıp ülkenin refahını sürdürülebilir bir hale getirmesidir. Bekçiler İçişleri Bakanlığı’na bağlı olup emniyetin kolluk kuvvetleri birimleri arasında yer almaktadır.

 

Bekçi Alımları Nasıl Olur?
İçişleri bakanın yapmış olduğu duyuru ile çarşı ve mahalle bekçilerinin alımları yapılmaktadır. Yazılı sınav, ardından sözlü sınav ve spor mülakatları ile kişiler seçilmektedir. Bekçilik alımları ile ilgili ilanlar polis akademi sitesinde yer alır. Yazılı sınavda en az 50 puan alınması gerekiyor. Doğru olan her soruya 1 puan verilmektedir. Kişiler 50 puanın üzerine geçtiklerinde fiziki yeterlilik testine girebilme şansı kazanmaktadırlar. Özellikle bekçilik başvuru yapan kişilerin 31 yaşını geçmemiş olmaları gerekmektedir.

 

İşkur’a Kayıt Nasıl Oluşturulur?
İŞKUR kayıtları için resmi web sitesinden yararlanabilirsiniz. İkinci bir diğer yol ise İŞKUR bürolarına gidip kaydınızı yaptırmanızdır.