2020 taşıt kredisi faiz oranları hesaplaması nasıl yapılır?

Taşıt kredisi hesaplaması yapılırken özellikle aracın türü ve sıfır veya ikinci el olup olmadığına göre belirli prosedürlere göre hesaplama yapılmaktadır.
2020 taşıt kredisi faiz oranları hesaplaması nasıl yapılır?
Özellikle kamu bankaları tarafından sunulan taşıt kredileri son günlerde ilgi gören krediler arasında yer alıyor. İkinci el ve sıfır arabalar için bankaların kredi paketlerini inceleyerek faiz oranlarını öğrenebilirsiniz. Taşıt kredisi destek paketi içerisinde faiz oranları genel olarak %0,49 ile %0,69 arasında değişim göstermektedir. Başvurmuş olduğunuz bankaya göre bu oran değişmektedir.

 

Son zamanlarda yoğun ilgiyle karşılanan taşıt kredisi destek paketleri hem ikinci el hem de sıfır araçlar için önemli bir fırsat niteliğindedir. Otomobil satın almak isteyen kişiler tarafından tercih edilen bu kredi ikinci el araçlar için farklı sıfır araçlar için farklı faiz oranlarına sahiptir. Kredi almak istediğiniz bankaya göre kredi tutarınızı rahatlıkla hesaplayabilirsiniz. Faiz oranı ikinci el araçlar için %0,82 civarıdır.

 

Taşıt Kredisi Paketleri
Taşıt kredisi hesaplaması yapılırken birçok faktör göz önüne alınarak bu hesaplama yapılmaktadır. Örneğin yerli üretim özel araçlarda kredi oranı daha farklıdır. Yerli üretim olan binek araçlar için taşıt kredisine başvurduğunuzda %0,49 ile %0,69 arasında bir faiz oranı ile kredi almanız mümkündür.
İkinci el binek araçlar için ise bu oranlar değişmektedir. Bununla birlikte ticari araç almak isteyenlerde bu paketten yararlanırlar. İkinci el taşıt kredisi faiz oranı %0,82’dir. Azami süresi 6 ay ödemesiz olan bu kredi 60 ay vadeli olmakla birlikte ikinci el olan tüm binek otomobil ve ticari araçlar için geçerlidir. Ticari araçlar için azami limit ise 150 bin TL civarında olacaktır.

 

Taşıt Kredisi Almak İçin Gerekli Olan Belgeler
Taşıt kredisi almak için belgelerinizi tamamlamanız gerekmektedir. Başvuru formu, nüfus cüzdanı fotokopisi, sürücü belgesi fotokopisi, gelir belgesi ve şubece istenilen diğer belgeler gelmektedir. Belgelerinizi taşıt kredisi almak istediğiniz banka ile görüşerek temin edebilirsiniz. Taşıt kredisi hesaplaması nasıl yapılır merak ediyorsanız, bankanız ile direkt görüşerek veya başvuru yapmayı düşündüğünüz bankanın internet sayfasını inceleyerek detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.