2020'de hangi kurum kaç memur alımı yapacak? Personel alımı şartları neler?

Her yıl binlerce memur alımı yapılırken kurumların istihdam oranları da giderek artmakta. 2020 yılında da 60 bin personel alımı yapılacağının bilgisi internet üzerinde dolaşmaya başladı bile.
2020'de hangi kurum kaç memur alımı yapacak? Personel alımı şartları neler?
2019 yılında kamuya sözleşmeli personel alımında en fazla 60 bin personel alımı yapılacağı duyurulmuş fakat ihtiyaçtan kaynaklı bu smayının üzeerinde alım yapılmıştı. Bu yıl ise en çok personel alımını Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığının yapacağı duyuruldu.

 

2019'un son ayında da kamu eleman alımına devam etmekte. Alımlar 2020'ye kadar devam edecek. Bakanlık, temizlik görevlisinden çocuk bakıcısına, hasta, yaşlı ve engelli bakım hizmetinden güvenlik görevlisine, bakım onarım hizmetine kadar birçok alanda sürekli işçi kadrosunda çalıştırılmak üzere belirsiz süreli 1.000 sürekli işçi alacak. Alımlar İŞKUR üzerinden olurken adaylar İŞKUR'un yayımlanan listesinden sadece bir işyeri ve meslek koluna başvuru yapabilecek. Sene sonuna kadar Diyanet İşleri Başkanlığı da yeni eleman alacak. Diyanet; rehberlik, psikolojik danışmanlık alanında görevlendirilecek açıktan 60 öğretmen alımı yapacak. Alım için boş kadro sayısının 3 katı kadar aday çağrılacak. Başvurular ise 4 Aralık’ta başlayacak, 17 Aralık’ta bitecek. Dışişleri Bakanlığı ise İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Farsça, Çince, İspanyolca, Portekizce, Rusça ve Yunanca dilleri için mütercim unvanlı toplam 30 personel alımı yapacak.

 

Yıl sonuna kadar hangi kurum kaç kişi alacak?
Diyanet İşleri Başkanlığı, 60 öğretmen.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 120 bilişim uzman yardımcısı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu, 45 sözleşmeli statüde mühendis.
Nükleer Düzenleme Kurumu, 40 nükleer düzenleme uzman yardımcısı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı, 14 devlet memuru.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankalar yeminli murakıp yardımcısı kadrosu için 50, bankacılık uzman yardımcısı kadrosu için 75 kişi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 25 maden ve petrol uzman yardımcısı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1.000 sürekli işçi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 9 sözleşmeli bilişim personeli.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, 10 kişi.

Kamu personeli alımı başvurularının ne zaman başlayacağı ise henüz açıklanmadı.