2019 Yılı SSK Primi Ne Kadar?

1 Ocak ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında uygulanacak olan sigorta primleri için yapılan düzenlemelerde değişim söz konusu olmaktadır.
2019 Yılı SSK Primi Ne Kadar?

Yapılan düzenlemelere göre 2019 SSK primi ne kadar? Sorusu özellikle işverenler ve çalışanlar için merak edilen konular arasında yer almaktadır. Emekli olmak isteyenler için sigorta birimlerinin düzenli bir şekilde ödenmesi önemlidir. Aynı zamanda sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek açısından önem taşımaktadır.

Sosyal güvenlik kurumu tarafından yapılan düzenlemeler sayesinde düzenli şekilde ödenecek olan SSK primleri 30 günlük süre ile hesaplanır. Asgari ücrete göre belirlenmektedir. Çalışanların özellikle kazancına göre yapılacak olan hesaplamalar dahilinde ödenecek olan tutarlar değişmektedir. Ödemelerin düzenli şekilde yapılması özellikle çalışanların sağlık hizmetlerinden sorunsuz şekilde yararlanmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda emeklilik için prim gününe dahil edilecek olan ödemeler belirlenen yaşa göre emekli olma olanağı sağlamaktadır.

SSK Prim Ödemeleri

2019 yılı için asgari ücrete yapılan %26,5 zam sayesinde birçok ödemede değişiklik yapılmaktadır. Bu sayede 2019 yılı sigorta primleri de değişmiştir. Yapılan düzenlemeler dahilinde ödenecek olan prim tutarlarının değişmesi işveren ve çalışanları etkilemektedir.

Emekli olmak ya da sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyenler için çalışma süresi boyunca aylık olarak ödenecek olan primler birikmektedir. Prim gün sayısı emekli olacak olanlar için önemlidir. Aynı zamanda ödemelerini düzenli şekilde yapılması özellikle hastalık veya sağlık problemlerinin yaşanması durumunda sağlık hizmetlerinden sorunsuz şekilde yararlanma olanağı sağlamaktadır.

2019 yılında prime göre esas kazancın üzerinden belirlenen taban fiyat 2.558,40 TL olarak belirlenmiştir.

Primi esas olarak belirlenmiş olan taban kazanç fiyatı ise 19.188,00 TL olarak belirlenmiştir.

İşverenin sigorta primlerini düzenli şekilde ödemesi ve kişinin herhangi bir prim borcu olmaması durumunda %5’lik indirimden yararlanması söz konusu olmaktadır. Bu durumda %5 indirim ile 831,48 TL ödeme yapılmalıdır.

Herhangi bir indirim ya da teşvik olmaması durumunda toplamda 959,40 TL SSK prim ödemesi yapılması gerekir. Belirlenen tutar içerisinde spotaj ve sigorta bedeli birlikte ödenmektedir. SSK prim günleri için işveren tarafından düzenli şekilde ödeme yapılması önemlidir.