2019 Yılı İŞKUR Maaşları Ne Kadar?

Farklı sebeplerden dolayı özellikle işten ayrılacak olanlar için işsizlik maaşı en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır.
2019 Yılı İŞKUR Maaşları Ne Kadar?
Kişinin kendi isteği ya da herhangi bir kusuru olmadan işsiz kalması durumunda İŞKUR işsizlik maaşı tanımlanması söz konusu olmaktadır. 2019 yılında özellikle farklı sebeplerden dolayı işten ayrılacak olanlar için belirlenen miktar değişmektedir.

 

İşsizlik ödeneğinden yararlanabilmesi için belirlenen koşullar şunlardır;
• Kişinin kendi isteği ile veya kusuru dışında işsiz kalması,
• Hizmet akdinin sona ermesinden önceki 120 gün içerisinde hizmet akdine tabi olması,
• Hizmet akdinin feshedilmesinden önceki son üç yıl içerisinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekmektedir.
Bu koşullara sahip olanlar işten ayrılmasının ardından 30 gün içerisinde en yakın İŞKUR şubesine giderek şahsen ya da elektronik ortamda başvuru yapmaları gerekir.

 

İşsizlik Ödeneği Ne Kadar?
Belirlenen farklı kriterlere göre yapılacak olan incelemeler dahilinde özellikle 2019 İŞKUR maaşları ne kadar? Sorusunun cevabı alınmaktadır. Kişilerin durumlarına göre yapılacak olan incelemelerin ardından belirlenecek olan tutara göre ödeme yapılmaktadır. Günlük olarak belirlenecek olan ödenek miktarı sigortalının son dört ay içerisinde yatırmış olduğu prime dikkat edilerek hesaplanmaktadır. Aynı zamanda günlük ortalama olarak brüt kazancının %40’ı üzerinden hesaplanması sağlanır.İşsizlik ödeneği aylık olarak brüt tutarının %80’ini geçmemektedir. İşsizlik ödeneğinden özellikle damga vergisi haricinde herhangi bir vergi ya da kesinti yapılmaz. 2019 yılında özellikle işsizlik maaşı alacak olanlar için belirlenen tutar kişilerin maaşına ve yatırmış olduğu prim tutarına göre değişmektedir.
Son dört ay içerisinde asgari ücretle çalışanlar için ödenecek işsizlik ödeneği miktarı 1.015,59 TL olarak belirlenmiştir.
Son 4 ay içerisinde 3500 TL ve üzerinde maaş alanlar için ödenek miktarı 1389,37 TL olarak belirlenmiştir.
Son dört ay içerisinde 6000 TL ve üzerinde maaş alanlar için 2.031,19 TL olarak işsizlik ödeneği yapılmaktadır.
Ödemeler sırasında özellikle kişilerin almış olduğu maaşa göre yapılacak hesaplamalar dahilinde belirlenen tutar üzerinden prim gün sayısına göre belirlenen süre içerisinde işsizlik maaş ödemesi yapılmaktadır.