2019 Yılı Deprem Sigortası Ücreti Ne Kadar?

Karşı önlem almak isteyenler için zorunlu deprem sigortası özellikle evler için tercih edilecek olan sigorta seçeneklerinden biridir.
2019 Yılı Deprem Sigortası Ücreti Ne Kadar?
Bazı kıstaslara göre belirlenmiş olan zorunlu deprem sigortası ödemelerinin yapılması gerekir. Olası deprem riskine karşı önlem almak isteyenler için özellikle evlerde yaşanacak olan hasara karşı ödenecek olan en yüksek sigorta ödemesi üzerinden hesaplama yapılmaktadır.

 

Binaya göre değişecek olan tutarlar üzerinden işlem yapılmalıdır. Bu nedenle ev sahipleri gerekli olabilecek her durumda her yıl ödenecek olan sigorta için belirlenen tutarı hesaplama konusunda gerekli bilgileri girerek kısa süre içerisinde belirlenecek tutar üzerinden ödeme yapabilirler. Teminat tutarı ile belirlenen sigorta ödemesinin en yüksek bedelinin çarpımıyla sigorta fiyatları hesaplanmaktadır.

 

Deprem Sigortası Fiyatlarını Etkileyen Durumlar
Pek çok farklı ayrıntıya dikkat edilerek yapılacak olan hesaplamaları dahilinde zorunlu deprem sigortası fiyatları belirlenmektedir. Her yıl değişen fiyatlar üzerinden yapılacak olan ödemeler dahilinde ev sahipleri olası deprem durumunda yaşanacak olan hasarın sigorta tarafından karşılanmasını sağlayabilirler. Belirlenecek olan tutar için dikkate alınacak olan etkenler şunlardır;
• Evin bulunduğu bölgede deprem risk derecesi,
• Konutun yapı tarzı,
• Konutun toplam yüzölçümü,
• Yenileme bildirimleri,
• Konutun yapılış tarihi.
Bu faktörler üzerinden yapılacak olan değerlendirmeler doğrultusunda sigorta yaptırmak istediğiniz konuda göre belirlenecek fiyatlar üzerinden ödeme yapılmasını sağlanmaktadır.

 

Zorunlu Deprem Sigortası Fiyat Hesaplaması
Her yıl belirlenen farklı etkenler üzerinden yapılacak olan hesaplamalar da yapının tarzına göre belirlenmiş fiyatlar üzerinden değerlendirme yapılmaktadır. Beş ayrı bölgeye göre değerlendirme söz konusu olmaktadır. Çelik, betonarme, karkas yapıların yanı sıra yığma yapılar ve diğer yapılar için beş ayrı bölgeye göre belirlenen tutarlar üzerinden hesaplama yapılmaktadır.

Deprem durumunda evinizin zarar görmesi söz konusu olabileceği için özellikle zorunlu deprem sigortası yaptırmak isteyenler konutun yapısına göre belirlenecek olan tutarlar üzerinden ödeme yapabilirler. Her yıl düzenli şekilde yapılacak olan ödemeler dahilinde yaşanabilecek farklı durumlara karşı özellikle geri ödeme alınması sağlanabilir.
Çelik ve betonarme karkas yapılar için 3 bölgeye göre 211, 153 ve 89 TL üzerinden ödeme yapılmaktadır.
Yığma binalar için 3 bölgeye göre 259, 190 ve 106 TL üzerinden ödeme yapılır.