2000'den sonra emekli olanlar dikkat! SSK Bağkur 4a 4b 4c için flaş karar açıklandı

Ülke genelinde artan enflasyon sonrasında emeklileri sevindiren haber 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar için açıklama geldi.
2000'den sonra emekli olanlar dikkat! SSK Bağkur 4a 4b 4c için flaş karar açıklandı

2000'den sonra emekli olanlar dikkat! SSK Bağkur 4a 4b 4c için flaş karar açıklandı - Ülke genelinde artan enflasyon sonrasında emeklileri sevindiren haber 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar için açıklama geldi. EYT ile milyonların da emekli edilmesi ile birlikte emekli sayılarında gerçekleşecek olan artışla beraber maaşlarda da gerçekleşen adaletsizlik sık sık gündemde yer almıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından gelen açıklamalara ek olarak da enflasyon verileri ile beraber refah payı açıklanarak emekli aylıklarına yüzde 30 artış gelmiş ve sonrasında da Türkiye Emekliler Derneği'nin de uzun süre sonrasında dile getirdiği 2000 sonrası emeklilik durumuna dair de yeni çalışmaların yapıldığı belirtildi. 2000 sonrası emeklilerin mağduriyeti sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde de çalışma komisyonu kurulmuştu. Bu komisyonun gerçekleştirdiği çalışmalar sonrasında da emeklilere bin 300 liralık bir artış yapılmsaı bekleniyor.

NİSAN AYINDA ARTIŞIN GERÇEKLEŞMESİ GÜNDEMDE

Türkiye'de milyonlarca emekli şimdilerde gerçekleşecek olan intibak zammına gözlerini çevirirken Türkiye Emekliler Derneği'nin de bu konuda  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyu Bakanlar Kuruluna taşıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından da bu konuya dair bir çalışma grubunun oluşturulduğu bilgisinin gelmesinden hemen sonra 2000 yılından sonra da emekli olan vatandaşların da mağduriyetlerinin giderilmesi adına da yıllardır konuşulan intibak zammı da bu yıl itibariyle hayata geçmesi bekleniyor. Bu gelişmeler sonrasında da 2000 yılı sonrasında emekli aylıklarında da iyileştirmelerin yapılacağı belirtildi. 

EMEKLİLERE BİN 300 LİRALIK EK ZAM

2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlara sağlanacak olan ek zam tutarı sonrasında kulislerden yeni bilgiler gelmeye başlarken; Mart ayında da gerçekleşmesi beklenen intibak zammı sonrasında emekli aylıklarına da bin 300 liralık bir ara zam yapılması sık sık konuşuluyordu. İntibak zammı düzenlemesi sonrasında da sadece Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 2000 yılından sonra ki emekli vatandaşları kapsadığı ev SSK emeklileri ve Bağkur emeklilerinin bu kapsamda yer almadığı belirtildi.