2. el otomobil alacaklar dikkat! Halkbank 400.000 TL taşıt kredisi desteği açıkladı!

İkinci el otomobil satın alacaklara Halkbank tarafından taşıt kredisi desteği veriliyor. 400.000 TL 2. el taşıt kredisinin aylık taksiti kaç TL oldu?
2. el otomobil alacaklar dikkat! Halkbank 400.000 TL taşıt kredisi desteği açıkladı!

Yeni bir otomobil satın almak isteyenler piyasa araştırması yaptıklarında sıfır kilometre araçlar yerine ikinci el araçlara daha çok rağbet ediyorlar. Bu durumda da 2. el taşıtlar için verilen finansman destekleri daha fazla sorgulanır oldu. 2. el otomobil satın almak isteyenlere bankaların verdikleri imkanlar araştırılırken Halkbank'ın 2. el taşıt kredisi ön sıralara çıktı. Halkbank hangi koşullarda müşterilere 2. el taşıt kredisi veriyor?

HALKBANK 2. EL TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI!

Halkbank müşterilerinin 2. el taşıt kredisi için karşılaşacakları koşullar açıklandı. 2. el otomobil satın almaya karar verenler Halkbank'a taşıt kredisi başvurusu yapmaları gerekiyor. Bu başvurunun ardından ise kredi kullanım süreci başlıyor. Bu süreçte krediye dair bazı koşullar netleşiyor.

KASKO DEĞERİNE BAKILIYOR

2. el taşıt kredisi kullanılırken otomobilin fiyatının tamamı veya çoğu kredi ile bankadan talep edilemiyor. BDDK'nın koymuş olduğu bazı sınırlamalar ve hesaplama formülleri bulunuyor. Bu kurallara uygun bir şekilde bankanın taşıt kredisi vermesi gerekiyor. Bir müşteri Halkbank'tan 2. el taşı kredisi çekecekse buy kredinin üst limiti için aracın kasko değerine bakılıyor. Kasko değeri 400.000 TL'yi aşmıyorsa ki bu seviyede taşıt kredisi ile satın alınabilecek 2. el araç bile kalmadı yüzde 70 oranında kredilendirme yapılıyor. 2. el otomobilin kasko değeri 400.000 TL ile 800.000 TL arasındaysa o zaman yüzde 50 oranında taşıt kredisi kullanılabiliyor. Bu skaladaki ikinci el otomobiller için en fazla 400.000 TL tutarında taşıt kredisi çekilebiliyor.

KREDİ MALİYETLERİ YÜKSELDİ!

Taşıt kredilerinde son dönemlerde maliyetler oldukça yükseldi. Piyasa ortalamasına göre ise Halkbank daha makul bir faiz oranı ile taşıt kredisi kullandırıyor. Bu kredi faizi de yüksek bulunuyor ama diğer bankalar ile karşılaştırma yapıldığında daha düşük olduğu görülüyor. Halkbank'ın 2. el taşıt kredisi aylık faizi yüzde 5 olarak açıklandı.

400.000 TL TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

tasit-kredisi.jpg

Halkbank'tan 2. el taşıt kredisi çekilmesi durumunda karşılaşılacak maliyet açıklandı. 36 ay vadeli 400.000 TL 2. el taşıt kredisi çekilmesi halinde müşteriler bankaya her ay 29.005 TL tutarında taksit ödemesi yapıyorlar.