18 milyon emekliye kademeli zam müjdesi! 3 2 1 kademeye göre 15.000 TL emekli maaşı hesaplama tablosu

Emeklilere ara zam ve Temmuz 2024 zam oranı en çok araştırılan konuların başında yer alırken hükümetin kademeli zam formülü ortaya çıktı. Emeklilere kademeli zam tablosu Temmuz 2024!
18 milyon emekliye kademeli zam müjdesi! 3 2 1 kademeye göre 15.000 TL emekli maaşı hesaplama tablosu

18 milyon emekliye kademeli zam müjdesi! 3 2 1 kademeye göre 15.000 TL emekli maaşı hesaplama tablosu - 1 Ocak 2024 tarihinde yapılan zam sonrasında en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseltilmişti. Memur ve memur emeklisi için açıklanan yüzde 49,25 zam oranı alınan son kararla SSK ve BAĞKUR emeklisi maaşlarına da yansıtılmıştı.

Yapılan zamlara rağmen emeklilerin geçim derdi artmış, gelen zam emeklinin cüzdanındaki yangına çare olmamıştı. Bu nedenle emekliler 31 Mart yerel seçimi öncesinde ara zam talep etmiş, ancak tüm taleplere rağmen beklenen müjde gelmemiş ve emekli zammı için Temmuz ayı işaret edilmişti.

EMEKLİLERE TEMMUZ ZAMMI NE KADAR, 2024 ENFLASYON ZAMMI KAÇ TL OLACAK?

Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon raporu üzerinden 2024 yıl sonu enflasyon tahmini belirlenirken memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan Temmuz zammı için de ilk rakam belli olmuştu. Ekonomistlerin ortak görüşü Temmuz ayında emekli ve memur maaşına yüzde 20-25 oranında bir zam geleceği yönünde öne çıkmıştı.

Bugüne kadar açıklanan resmi verilere göre:

6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 25,47

SSK, Bağ-Kur emekli zammı beklentisi yüzde 25,47

Memur toplu sözleşme zammı yüzde 10

Memur enflasyon farkı beklentisi yüzde 9,10

Memur zammı beklentisi yüzde 20,01 oranında zam geleceği hesaplandı.

emekli-zam-tahmini.jpg

KADEMELİ EMEKLİ ZAMMI TEMMUZ 2024 FORMÜLÜ! DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI OLANA YÜKSEK ZAM NASIL UYGULANACAK?

Yapılan son seçimde büyük bir oy kaybı yaşayan AK Parti'nin emeklilerin gönlünü almak için kademeli emeklilik formülü üzerinde çalıştığı iddia edildi. Ankara kulislerine düşen ilk bilgilere göre hükümetin kademeli emekli zammı yapacağı, düşük emekli aylığı alanlara yüksek zam, yüksek emekli maaşı olanlara ise düşük zam yapacağı böylelikle bütçeyi çok yormadan ihtiyaç sahibi emeklileri destekleme yoluna gideceği ifade edildi. En düşük emekli aylığı için ise 15 bin TL rakamının öne çıktığı belirtiliyor...