18 milyon emekliye BAYRAM SONU MÜJDESİ bütün emeklilere ücretsiz oldu

Ülkemizde yaklaşık olarak 18 milyon emekli bulunuyor. Aldıkları zamlı maaşları ile ay sonunu görmekte zorlanan emekliler için güzel haber gelmeye başladı. Şu ana kadar pek çok banka promosyon ödemesini güncelledi. Diğer yandan emeklilere sürpriz açıklandı
18 milyon emekliye BAYRAM SONU MÜJDESİ bütün emeklilere ücretsiz oldu

Neredeyse tüm emeklilerin seçimden önce beklediği seyyanen zam ne yazık ki büyük bir hüsranla sonuçlandı. En düşük 10 bin TL olan emekli maaşı güncellenmedi. Mevcut maaşları ile geçinmekte olan emeklilere güzel haber verildi.

SGK, EMEKLİLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Ülkemizdeki emekli sayısı son olarak 18 milyona yaklaştı. Geçinme derdinde olan emekliler sosyal faaliyetlerden de uzak kalmak durumunda kalıyor. Aynı zamanda sağlık hizmetlerini istediği gibi alamayan emekliler de bulunuyor.

Bu duruma dur demek için harekete geçen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından güzel haber geldi. Emekli vatandaşların fiziksel sağlığının gelişimine yönelik uygulanan planlarda sürenin uzatılmasına karar verildi. Bu durumda da kapsamın genişletileceği aktarıldı.

TÜM EMEKLİLER İÇİN ÜCRETSİZ

Yaşlılığın beraberinde getirdiği bazı rahatsızlıklar için emekliler istedikleri gibi fizik tedavi uygulamasından yararlanamıyor. Hem ücreti hem de yoğunluğu sebebi ile istediği tedaviyi alamayanlar için SGK harekete geçti. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ya da EYT’li olan emekliler 81 ilde kaplıca hizmetinden eksiksiz bir şekilde yararlanabiliyor.

Halk TV’nin aktardığı habere göre bayramdan sonra emekliler için kaplıca uygulamasının tamamen ücretsiz olması bekleniyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için detaylar belli oldu. Yetkililer mağduriyet yaşanmaması ve işlerin hızlı ilerlemesi için birtakım prosedürler uygulayacak. Öncelikle emeklilerin herhangi bir sağlık kurumundan sağlık raporu alması gerekiyor. Bu şekilde kaplıca hizmetlerinden faydalanabilecekler.

Bunun yanı sıra emeklilerin yanında gidecek olan refakatçiler de bu uygulamadan yararlanabilecek. Ancak sağlık raporu ile başvuru yapacak emekliler için sürenin 6 ay olduğu ifade edildi. 6 ayın sonunda yeniden bir rapor alınması gerekecek. Rapor, tedaviye devam edilip edilmemesi gerektiği konusunda belirleyici bir rol oynayacak.