17 milyon emekliye sabah saatlerinde güzel haber! Emeklilere 1.729 TL aile yardımı SON DAKİKA

Emekli aile yardımı başvurusu son dakika! Emekli memur, SSK emekli aile yardımı ve BAĞKUR emeklisi tüm emeklilere 1.729 TL aile yardımı için ilk adım atıldı...
17 milyon emekliye sabah saatlerinde güzel haber! Emeklilere 1.729 TL aile yardımı SON DAKİKA

17 milyon emekliye sabah saatlerinde güzel haber! Emeklilere 1.729 TL aile yardımı SON DAKİKA - Her geçen gün geçim derdi daha da ağırlaşan milyonlarca emekliye yönelik güzel haber sabah saatlerinde geldi. Hükümet ile emekli ve memur sendikaları arasında Temmuz zammı pazarlığı tüm hızı ile devam ederken daha öncede defalarca gündeme taşınan emekli zammı hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Emeklilere yönelik olarak Kamu Personeli Danışma Kurulu KPDK toplantısı ile gündeme getirilen emeklilere alie yardımı yeniden gündeme taşındı. Emeklilerin daha öncede gündeme taşımış olduğu memura ödenen aile yardımı rakamının emeklilere de ödenmesi konusu yeniden masaya geliyor. Hükümetin bu sefer emekliye destek konusunda daha esnek davranması bekleniyor.

EMEKLİ MEMURA AİLE YARDIMI TORBA YASADA OLUR MU, SSK EMEKLİ AİLE YARDIMI ÇOCUK YARDIMI ALACAK MI?

Kamu Personeli Danışma Kurulu KPDK toplantısında bir kere daha emeklilerin aile yardımı konusunu masaya taşıyacağı açıklandı. Emekli dernekleri memur emeklisi ya da SSK emeklisi ayrımı yapılmadan tüm emeklilere memurlara ödenen aile yardımı tutarının ödenmesini talep ettiler.

aile-yardimi.jpg

2024 AİLE YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL, AİLE VE ÇOCUK YARDIMI EMEKLİLERE NE KADARLIK KATKI SAĞLAR?

Emekliye aile yardımı konusunda rakamın memurlara ödenen rakam ile eşit tutulması istendi. 2024 senesinin ilk 6 aylık döneminde memurlara aile yardımı olarak 1.729,45 TL ödeme yapılırken memurun çocuğunun olması durumunda ödenen rakam yükseliyor.

Memur maaşı üzerinden hesaplandığı için rakam değişkenlik gösterirken eşi çalışmayan ve 6 yaşından büyük iki çocuğu olan bir memur için 2024 Haziran ayına kadar ödenecek olan aile yardımı 1.919 TL olarak gerçekleşiyor. Memurun 2 çocuğu 6 yaşından küçükse bu durumda ödenen aile yardımı 2 bin 490 TL'ye yükseliyor. Emeklilerin de birebir bu koşullar altında aile yardımı almaları talep ediliyor. Gözler hükümet ile yapılacak olan pazarlıklarda olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylaması durumunda emekliler de bu yardımı aylık olarak maaşa ek olarak alacaklar.