17 milyon emekliye haber sabah geldi! Maaş ödeme tarihlerinde değişiklik

Ülkemizde yaşayan milyonlarca emekli maaş ödeme tarihleri ve önümüzdeki Kurban Bayramı için ikramiye ödeme tarihlerini merak ediyor. Ödemelerin belirli dönemlerde değişebileceği ve emeklilerin belirlenen tarihler arasında ödeme alacağı açıklandı.
17 milyon emekliye haber sabah geldi! Maaş ödeme tarihlerinde değişiklik

Aktarılan son habere göre Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşı ve bayram ödemelerine ilişkin önemli bir açıklama geldi.

SSK emeklileri her ay maaşlarını tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen tarihler arasında alıyor. Maaşların tahsis numarasının sonuna göre takvimde belirlenen tarihler arasında yatırılıyor.

EMEKLİ MAAŞLARI AYIN KAÇINDA YATIRILACAK?

Emekliler, maaşlarının ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Bu merak özellikle Kurban Bayramı öncesinde daha kritik bir hale geldi. Takvime göre Kurban Bayramı’nın ilk günü 16 Haziran tarihine denk geliyor.

Devlet, maaşları her yıl bayramdan ortalama 1 hafta önce emekliler için yatırıyor. Buna gör ehem maaş hem de ikramiyelerin 10 Haziran tarihinden önce daha erken hesaplarda olması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ

Diğer yandan ödeme tarihleri hafta sonuna denk gelirse, maaşların bir gün önce ya da bir gün sonra ödenebileceği biliniyor. Her SSK emeklisi maaşını ayın 17 – 26’sı arasında alıyor. Memur emeklileri ise ayın 1 – 5’i arasında alıyor.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİNDE SON DURUM

Kurban Bayramı ikramiyelerindeki son durum da emeklilerin araştırma konusu olarak yerini aldı. Emekliler dışında dul ve yetim maaşı alan, yaşlılık maaşı alan ve devletten sosyal ödeme alanlar da ikramiye ödemesi alacak. Devlet bu yıl bayram ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam yaptı. Geçtiğimiz yıl 1.500 TL olarak yatırılan ikramiyeler bu yıl 3 bin TL olarak yatırılıyor. Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL yatırılan bayram ikramiyesi Kurban Bayramı’nda da 3 bin TL olarak yatırılacak. Bu şekilde emekliler bu yıl toplamda 6 bin TL bayram ikramiyesi almış olacak.