16 milyon emekliye emekli yılında beklenmedik kötü sürpriz!

Ülkemizde de yaşayan emekliler için bu yıl emekli yılı olarak ilan edilmişti. Emekliler için peş peşe güzel haberler ve karar alınırken, emekliyi şaşırtan bir gelişme yaşandı. 16 milyon emekliye emekli yılında beklenmedik kötü sürpriz!
16 milyon emekliye emekli yılında beklenmedik kötü sürpriz!

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre emekliler için şehirlerarası otobüs biletleri için yüzde 20 indirim uygulanacağı duyurulmuştu. Ancak indirimi uygulamayan firmalara ceza kesilmeye başlandı.

Pek çok emekli otobüs firmalarına gidince elleri geri boş dönmek zorunda kalıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptıkları denetimde son 10 gün içerisinde 1 milyon 21 bin 726 TL değerinde ceza uyguladığını duyurdu.

Bu durumda firma ve yolcular arasında belge sebebi ile tartışmaların bile yaşandığı ifade ediliyor.

AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan bu olay sonrasında Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan, sistemin iyileştirilmesi gerektiğini ifade ederek emeklilik durumunu doğrulamak için bilgisayar sistemi kurulması gerektiğini ifade etti. Emeklileri desteklemek için yüzde 20 indirim kararının çok önemli olduğunu ifade eden Özcan, “Emeklileri desteklemek önemli ancak, sistem kurulduğunda hem sektör hem de emekliler rahatlayacak. Bakanlıklar çalışıyor, bayramdan sonra problem çözülecektir” dedi.

"ÖYLE BİR ŞEY YOK" DEDİ

T24’ün aktardığı habere göre Bayrampaşa Otogarı’nda yaşanan olayda Sakarya’ya bilet almak isteyen emekli bir vatandaşın indirimden yararlanamadığı belirtildi. Bilet alırken, sıkıntı yaşadığını söyleyen vatandaş, ““Emekli olduğumu belirtmeme rağmen, firma indirim yapmadı ve ‘öyle bir şey yok’ dedi” şeklinde konuştu. Firma yetkilileri de emeklilerin yüzde 20 indirim uygulamasından yararlanması için emeklilik belgesini göstermesi gerektiğini ifade ediyor.

Öte yandan emeklilerin bu karardan yararlanması için emeklilik belgesini göstermesinin yeterli olacağı belirtildi.

Otobüs bileti almak isteyen emekliler için yüzde 20 indirim uygulaması devreye alındı. Ancak emekliler için bu karara uymayan otobüs firmalarına emekli başına 2.300 TL para cezası kesilmeye başlandı. Konuya ilişkin bakanlık 10 gündür denetimlerine hız kesmeden devam ediyor.