15 Mayıs tarihinde dolar kuru ne kadar olacak? Uzman isim açıkladı

Ekonomist Eğilmez kişisel blogunda dolar kurunun seçimlerin ardından ne kadar olacağı ile ilgili tahminleri sıraladı.
15 Mayıs tarihinde dolar kuru ne kadar olacak? Uzman isim açıkladı

14 Mayıs günü seçimlerin sona ermesinin ardından sandıklar açılmaya başlandı. Peki seçim sonucunda dolar ve altın kuru nasıl etkilenecek? Ekonomist Mahfi Eğilmez kişisel blogundna dolar kurunun 15 Mayıs tarihinde ne kadar olacağını açıkladı. Ayrıca seçimin ardından doları etkileyecek bazı faktörleride ifadelerine ekledi. Peki dolar 15 Mayıs günü ne kadar olacak?

Eğilmez tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre dolar kurunu etkileyen dış etmenlerden bahsedildi. Buna göre geçtiğimiz yıl eylül ayında doların diğer para birimlerine karşı değerinin zirveye çıktığını açıkladı. ABD'nin en önemli dış tircaret ortaklarnıdan olan 6 ülkenin para birimlerine karşı oluşturulan dolar endeksinin yükseldiğini açıkladı.

Fakat daha sonra ise doların gerilmeye başladığını ve diğer paralara göre adaha değerli konumda olduğunu ifade etti. ABD'nin bankacılık sektöründeki sorunlar ve kamu borçlanma limitinin sonuna gelinmesi ile birlikte önemli iki konunun çözülememesi halinde ise doların önümüzdeki günlerde hızlı değer kaybedeceğini açıkladı. Altının ise daha da değer kazanabileceğine yazısında değindi. 

DOLAR NE KADAR OLACAK?

Ekonomist Mahfi Eğilmez tarafından kişisel blogunda belirtiler yazıya göre dolar ile ilgili detaylı açıklamalar yapıldı. Doların geçtiğimiz yıl eylül ayında bütün paraları geride bıraktığını ve güçlü bir şekilde yükseldiğini söyleyen Eğilmez son dönemlerde ise doların düşmeye başladığını açıkladı. Eğilmez dolar kurunda yaşanan bu düşüşün sebeplerini açıklayarak bu sepeplerin ortadan kaldırılmaması halinde doların seçimin ardından hızlı bir şekilde düşüş yaşayacığını da duyurdu. Eğilmez yazısında şu ifadelere yer verdi;

“Dolar, geçen yılın Eylül ayında bütün paralara karşı değerinin doruk noktasına çıkmıştı. ABD’nin en önemli dış ticaret ortağı konumundaki 6 ülkenin para birimlerine (Euro, Yen, Pound, Kanada Doları, İsviçre Frangı, İsveç Kron’u) karşı oluşturulan Dolar Endeksi (DXY) 114’e kadar yükselmişti. Sonra gerileme başladı.

Bugün DXY 102’nin biraz üzerinde, yani dolar hala diğer paralara göre daha değerli konumda. Bugünlerde ABD’nin önündeki en ciddi iki konu; bankacılık sektörünün sorunları ve kamu borçlanma limitinin sonuna gelinmiş olması. Eğer bu iki sorun çözülemezse dolar hızla değer kaybedebilir. Tabii böyle gelişmelerin olma olasılığı doğduğunda diğer rezerv paralarla birlikte altın da değer kazanır.” şeklinde ifadelere yer verdi. 

Dolar ile ilgili sorunlara değinen Eğilmez yaşanan bu sıkıntıların çözülmemesi halinde dolar kurunda iyice değer kaybının olacağını açıkladı. Bunun yanında bazı değerli taşların ise önem kazanacağını ve değerinin artacağını açıkladı. 

İlgili Haberler