1000 TL yardım parası nasıl alınır, başvuru nasıl yapılır?

Dünyanın her yerinde görülen ve ülkemizde de çok hızlı bir şekilde ilerleyen Korona virüs tedbirlerinden dolayı 1000 TL yardım parası ihtiyaç sahiplerine verilecek.
1000 TL yardım parası nasıl alınır, başvuru nasıl yapılır?
Bu açıklama doğrultusunda yardım parasını kimlerin ve nasıl alınacağı sorusu en fazla cevap aranan soruların başında gelmektedir.

 

Yardım Parası Başvurusu Yapmak İçin Gerekenler
Korona virüs önlemleri karşısında çalışamayanlar ya da geçimlerini sağlamakta zorlanan kişiler için 2 milyon ihtiyaç sahibine 1000 TL yardım parası verileceği açıklandı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama ile pek çok kişinin merak ettiği soru yardım parasını kimler ve nasıl alınacağına cevap bulmak. Yardım parası için başvuru yapmak isteyenler için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından açıklama yapıldı. İhtiyaç sahibi olan kişiler 1000 TL yardım ödemelerden faydalanmak için başvuru yapılmasına gerek olmadığını belirtti.

 

Sosyal yardım parası başvurusu hakkında süreç netleşerek ihtiyaç olanlara yardım sağlanacaktır. Verilen yardımlardan faydalanacak kişiler otomatik olarak devlet tarafından belirlenmektedir. Ancak pek çok kişi yardım alıp alamayacağı hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak isteyen vatandaşlar için bakanlık tarafından e- devlet sorgulama ekranı erişime açıldığı açıklandı.

 

Yardımdan Yararlanacak Kişiler Kimler?
Son günlerde yaşanan virüs salgını sonrasında alınan tedbirler sonrasında geçim sorunu yaşayan kişilere devlet tarafından yardım verileceği duyuruldu. 1000 TL yardımdan faydalanacak kişiler yaşlı aylığı alanlar, engelli yakını aylığı alanlar, silikozis aylığı alanlar ve şi vefat etmiş olan kadınlara yönelik düzenlenen nakit yardımı alan kişiler alabilecekler. Ayrıca muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardım alanlar, öksüz yetim yardımı alanlar, şartlı eğitim yardımı alanlar, şartlı sağlık yardımı alanlar ve çoklu doğum yardımı alan kişilerde bu yardım paralarını almaya hak kazanmışlardır.

 

Bunların yanı sıra psiko- sosyal ve mali kayıp yaşayan tüberküloz ve SSPE hastalarına yönelik düzenli nakdi yardım programı alan kişiler ile engelli aylığı alan kişilerde bu yardımları alabilecekler. 1000 TL yardım parası ödeme tarihleri yardım alacak kişilerin doğum tarihlerinin son rakamlarına göre ayarlanmaktadır. Böylece belirlenen rakamlar belirlenen süre zarfında yardımları alabilecekler.