10 gün içinde başvuran emeklilere ek 3.000 TL ödenecek!

Emekliler ile alakalı olarak yeni bir uyarı yapıldı. Bazı emekliler için geçerli olacak ek ödeme imkanından yararlanabilmek için 10 günlük sürenin kaldığı açıklandı.
10 gün içinde başvuran emeklilere ek 3.000 TL ödenecek!

Türkiye’de emekliler için yapılan ek ödemeler oldukça ilgi çekiyor. Emeklilerin ek ödeme imkanları pek geniş değil. En önemli ek ödemeler ise yılda iki defa alınan bayram ikramiyeleri oluyor. Emekli bayram ikramiyelerine zam kararı alınmazken yapılacak ödemeler ile alakalı olarak çok önemli bir ayrıntı belli oldu. Bu detay ile beraber bazı emekliler bayram ikramiyesi fırsatından yararlanamayacaklar.

YENİ EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR

Emeklilik koşullarını yerine getiren ama henüz emekli olmamış olanların emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilmeleri emeklilik başvurusu yapmalarına bağlı olacak. SGK’nın mevzuatına göre bir kişi emeklilik başvurusu yaptığı aydan sonra gelen ayın 1. gününden itibaren emekli olmuş kabul ediliyor ve ödemeleri de ona göre hesaplanıyor.

Emekli olacak kişiler eğer 1 Haziran gelmeden emeklilik başvurusu yaparlar ise ödemeleri 1 Haziran tarihinden itibaren hesaplanmaya başlayacak. Dolayısıyla Haziran ayında ödenecek olan emekli bayram ikramiyesi ödemelerini alma hakkı olacak. Bunun için de emekli bayram ikramiyesi olan 3.000 TL alınmak isteniyorsa Mayıs ayı bitmeden SGK’ya emeklilik başvurusu yapılması gerekiyor.

HAZİRAN AYINI BEKLEYENE ÖDEME YOK!

Emeklilik başvurusunu bekleten ve 1 Haziran itibariyle başvuru yapan kişiler emekli olsalar bile emekli bayram ikramiyesi ödemelerini alamayacaklar. Bu kişilerin emekli maaşları 1 Temmuz itibariyle hesaplanmaya başlanacağı için Haziran ayında ödenecek olan 3.000 TL emekli bayram ikramiyesi ödemesini alma hakları olmayacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM VAR MI?

Emekli bayram ikramiyesi için zam uygulaması olup olmayacağı da büyük bir merak konusu olarak kalırken bu ödemelere dair herhangi bir zam gelişmesi yaşanması bekleniyor. Emeklilere verilecek olan ödemelerin bütçeye yük olarak görüldüğü daha önce defalarca dile getirilmişti. Dolayısıyla emekli bayram ikramiyesi 3.000 TL olarak kalacak. Bu ikramiye tutarına ekonomi yönetiminin herhangi bir zam onayı vermeyeceği bildirildi.