1 Milyon TL'nin taksiti açıklandı! Akbank ve Garanti'den ucuz konut kredisi!

Konut kredisi çekerek ev sahibi olmanın planını yapanlara en özel imkanları sunan bankalar belli oldu. 1 Milyon TL konut kredisi en düşük kaç TL taksitle çekilebilir?
1 Milyon TL'nin taksiti açıklandı! Akbank ve Garanti'den ucuz konut kredisi!

Konut sahibi olmak isteyenler için koşullar oldukça zor bir hale geldi. Ev sahibi olmanın yollarını araştıranlar bankalardan konut kredisi çekerek finansman desteği alabiliyorlar. Bu finansman destekleri olmazsa olmaz hale geldiler. Konut fiyatlarındaki artışlardan dolayı insanlar kredisiz bir şekilde ev satın alma işlemini kolay kolay tamamlayamıyorlar. Bu çerçevede de konut kredisi maliyetleri sürekli olarak takip ediliyor.

EN DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ HANGİ BANKALARDA?

Türkiye’de şu anda bankalarda oldukça yüksek konut kredisi maliyetleri talep ediliyor. Kredi maliyetleri yükselince bu konuda oldukça seçici olunması gerekiyor. Bu şekilde araştırma yapanların karşılarına iki farklı banka çıkıyor. Şu anda en düşük faizli konut kredisini veren bankanın Akbank olduğu bildirildi. Akbank müşterileri aylık yüzde 3,05 oranında faiz ile konut kredisi çekebiliyorlar.

Akbank’tan sonra en düşük faizli konut kredisi ise Garanti BBVA tarafından veriliyor. Garanti BBVA’ya konut kredisi çekmek için başvuru yapan müşteriler aylık yüzde 3,20 oranında faiz ile karşılaşıyorlar. Bu iki bankanın haricinde ise konut kredisi çekecek olanların daha yüksek maliyetleri göze almaları gerekiyor.

10 YIL VADE AŞILAMIYOR

Konut kredisi için bankalar BDDK sınırlamaları ile azami vade sürelerini belirleyebiliyorlar. Dolayısıyla konut kredisi çekmek isteyenler bankalara başvuru yaptıklarında kredi vadesini en fazla 120 ay olarak belirleyebiliyorlar. Bu vade süresini kesinlikle aşılamıyor. Sadece bankalar özel mortgage ürünleri ise müşterilere daha uzun vade imkanı sunabiliyorlar. Ancak onlar da çok daha yüksek maliyetli olduğu için tercih edilmiyorlar.

AKBANK 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

konut-1.jpg

Akbank müşterileri 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekmeleri halinde bankaya aylık 31.352 TL kredi taksiri ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 3,7 Milyon TL'yi buluyor.

GARANTİ BBVA 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

konut-2.jpg

Garanti BBVA'dan konut kredisi çekilmesi durumunda 120 ay vadeli 1 Milyon TL'nin taksiti 32.747 TL oluyor. Bu kredi için toplam kredi maliyeti ise 3,9 Milyon TL olarak hesaplanıyor.