Yükseköğretim Kurumları Sınavı Hakkında Detaylı Bilgi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) olan üniversiteye geçiş sınavı hakkında birçok kişinin kafası karışmış olup detaylı bilgi edinmek istiyorlar.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı Hakkında Detaylı Bilgi

YKS olarak ismi değiştirilen sınav sistemi önceki yıllarda yapılan Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) ile Haziran ayında 5 ayrı oturumdan oluşan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nin birleştirilmesiyle yeni bir üniversiteye geçiş sınavı olarak düzenlenmiştir. YKS’ye girecek olan adaylar iki oturum olarak sınava katılacaklar.

İlk oturumun ismi Temel Yeterlilik Testi (TYT) olacak. Bu sınavda katılım tüm adaylar İçin zorunlu olacak. İkinci oturumda ise 4 yıllık lisans bölümleri için ölçme ve yerleştirme sınavı olacak. Dil bölümleri için ise öğrenciler tüm öğrenciler gibi ilk oturum sınavı olan TYT’ye girecek ve ertesi gün öğleden sonra yapılacak olan dil sınavına girecekler. Sınav sisteminde yapılan diğer bir değişiklik ise YKS sınavından 200 puanın üstünde olan kişiler başvuru yapmadıkları takdirde bu puanlarını ertesi yılda kullanabilecekler.

YKS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Başvuru Tarihi Ne Zaman?

YKS başvuruları ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminden başvuruya 1 Mart tarihinden itibaren başladı ve 21 Mart tarihinde ise sona erecek. ÖSYM başvurusunu yapacak olan adaylar ise kendi okullarından veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden başvuru yapılacaktır. ÖSYM girişleri bulunan adaylar ise internet üzerinden başvuru yapabilecektir.

İlk oturum olan TYT sınavı 23 Haziran 2018 Cumartesi günü saat 10.15’te başlayacak ve toplam 135 dakika sürecek. İkinci oturum sınavı olan AYT ise 24 Haziran 2018 Pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Dil alanından girecek olan öğrenciler ise 24 Haziran 2018 Pazar günü 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek. Tüm sınavların sonucu ise 31 Haziran 2018’te açıklanacaktır.