YÖK’e Uzaktan Eğitim Tavsiyesinde Bulundu

YÖK uzaktan eğitim konusunda kesin bir karara varamamıştır. Kararının kesinleşmesi için Sağlık Bakanlığı’ndan tavsiye geldi.
YÖK’e Uzaktan Eğitim Tavsiyesinde Bulundu

2020-2021 eğitim öğretim yılı eğitim şekli, hem velileri hem de öğrencileri meraklandırdı. Eğitimin normal mi yoksa uzaktan mı olacağı tartışma konusu oldu. YÖK, bu konuda kesin bir açıklama yapmadı. Ancak Sağlık Bakanlığı’ndan bu konuyla ilgili ilginç bir açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı, YÖK’e uzaktan eğitim tavsiyesinde bulundu. Sebebini ise covit-19 sürecine bağladı.

Corona, hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Sıkı önlemler alınması için uyarılarda bulunulsa da bilinçsizce hareket edenlerin sayısı azalmıyor. Bu da birçok sektörü etkiliyor. Etkilenen sektörlerden biri de eğitim oldu. Virüsün tekrardan çoğalmasına bağlı olarak Sağlık Bakanlığı, eğitimin uzaktan olması gerektiğini belirtti.

Güz Dönemi Uzaktan Eğitimle Olmalı

Sağlık Bakanlığı uzaktan eğitim tavsiyesi, çok konuşulan konulardan biri oldu. Çünkü Sağlık Bakanlığı’ndan böyle bir tavsiye beklenmiyordu. Ancak yapılan açıklama birçok konuyu netleştirdi. Sağlık Bakanlığı, güz döneminde teorik derslerin dijital ortamla uzaktan olmasını önerdi. Ayrıca uygulama derslerinin ertelenmesini önerdi.

Bu öneri sonrasında YÖK, bir açıklama yaptı. Alınacak kararın, Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyesi doğrultusunda olacağını belirtti. Böylelikle meraklanan beklenen konuda sonuca varılmış oldu. Ayrıca covit-19 sürecinin durumu da ortaya çıktı.

Ancak alınan karar, birçok veli ve öğrenci tarafından beğenilmedi. Uzaktan eğitimin bir fayda sağlamayacağı, önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

YÖK uzaktan eğitim kararını açıkladıktan sonra öğrenciler ve veliler, bu duruma sosyal medyada tepki gösterdi. Düğün ve eğlenceler konusunda önlem alınmadığı, bunun sonucunu eğitimin ödediği konusunda hem fikir olundu. Ancak verilen tepkilere, YÖK bir cevap vermedi.

Peki, bu durum ne kadar böyle devam edecek? Bu sorunun cevabı merak konusu. Önlemler alınmıyor, tavsiyelere uyulmuyor, corona küçümseniyor. Sonunda da insanlar ölüyor. Cahilliğin ve bilinçsizliğin sonu gelmiyor.

Aslında cevap, soruda gizli. Eğitimin normal olabilmesi için halkın bilinçlenmesi gerekiyor. Önlemler alındığında, zorlu süreçte sabır gösterildiğinde her şey eski halini alabilir. Hatta bahar döneminde normal eğitim sürecine geçilebilir.