YKS’ye girecekler için SON DAKİKA YÖK resmen açıkladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversite sınavına girecekler için önemli bir açıklama yaptı. Üniversiteye gitmek isteyenlerin girmesi gereken sınavların başında gelen YKS için flaş bir gelişme yaşandı.
YKS’ye girecekler için SON DAKİKA YÖK resmen açıkladı

YÖK, YKS başvuruları için yeni bir açıklama yaptı. Aktarılan son habere göre ilk sınav başvurularını kaçıran adaylar için yeni bir kapı açıldı. YÖK’ün açıklamasına göre YKS başvurularını kaçıran adaylar için ikinci geç başvuru hakkı tanındı. Başvuruda bulunmak isteyenler için adaylar başvurularını 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında yapabilecek.

YKS SINAVI NE ZAMAN?

YKS’ye girecek olan adaylar sınavın ne zaman olacağını merak ediyor. Aktarılan habere göre YKS 8-9 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavına katılmak isteyen adayların mağduriyet yaşamaması için ikinci genç başvuru hakkı verildi.

YÖK, yaptığı açıklamasında geç başvuru yapmak isteyenlerin 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapabilecekleri açıklandı.

YÖK TARİHİ VERDİ

Konuya ilişkin YÖK açıklama yaptı. YÖK tarafından yayımlanan ve yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrencilere YKS’ye girme şartı getiren yönetmelik sebebi ile öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ikinci geç başvuru hakkı tanındı. 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında sınava katılmak isteyen adaylar başvuruda bulunabilecek. Adaylar ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden kayıt yapabilecek, ücretlerini ödeyebilecek.

YENİDEN BAŞVURU ALINMAYACAK

Aktarılan haberin detaylarına göre 1-26 Şubat 2024 tarihleri ya da 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan adayların başvur bilgileri aynı şekilde geçerli olacak. Sınava 1-26 Şubat ve 5-7 Mart tarihleri arasında başvuru yapan adayların bir başvuru yapmasına daha gerek bulunmuyor. Yeniden başvuru alınmayacak.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınavına katılacak adaylar 8-9 Haziran 2024 tarihleri arasında sınavda ter dökecek. Sınav sonuçlarının da ne zaman açıklanacağı bu kapsamda belli oldu. Adayların gireceği sınav sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak.