YKS sonuçlarıyla birlikte ev kiraları zirveye çıktı

Açıklanan YKS sonuçlarıyla birlikte ev kira fiyatlarının okula yakın bölgelerde zirveye çıktığı bilgisini aldık. Özellikle İstanbul ve Ankara'da üniversite çevresindeki ilçelerde kira fiyatları son 3 yılın zirvesini yaşıyor.
YKS sonuçlarıyla birlikte ev kiraları zirveye çıktı

Lise mezunu milyonlarca gencin girdiği YKS sınavında sonuların açıklanmasıyla birlikte ev fiyatlarında bir artış gözlendi. Çocuklarını sınava sokan ve şimdide ev arayışına girecek olan ailelerin yarışı çok kısa zamanda başlayacak. Üniversite tercih döneminden sonra ve özellikle tercih sonuçlarından sonra şehir şehir gezecek üniversite öğrencisi ailelerinin en çok istediği şey elbette güvenlik olacak. Özel yurtların kapasitesi genelde zirveye çıkıyor ama yinede aileler çocukları için bir ev kiralamayı tercih ediyorlar. İstanbul'da üniversitelere yakın yerlerde kiralar 1500 TL'den başlıyor. Diğer illerde ise bu fiyatların 1000 liraya ve hatta 600 liraya kadar bile indiğini görebiliyoruz. 

EV SAHİPLERİ YKS FIRSATINI KAÇIRMAK İSTİYOR

YKS sınavıyla milyolarca öğrenci şehir değiştiriyor ve üniversite okumaya başlıyor ama aileler için hayat daha yeni başlıyor diyoruz. Hem çocuklarını başka bir şehre gönderecek aileler hem de maddi anlamda çocuklarını rahat ettirmek için onlara eve kiralamayı uygun görüyor. 31 Ağustos tarihinde açıklanacak sonuçlar ile birlikte ev fiyatlarının çok daha yükselmesi bekleniyor. Genelde 300 ile 400 lira arasında bir artışın genelde Eylül ayının başı ile Ağustos ayının son haftasında başladığı görülüyor. 

KONTRAT YAPMADAN EVE ÇIKMAYIN

Burada hem ailelere hem de ev kiralayacak öğrencilere tavsiyelerimizi dile getireceğiz. İstanbul'da yada Uşak'ta fark etmiyor ev kiralarken yapmanız gereken en önemli şeylerden birisi kontrat yapmaktır. Kontrat yaparken en önemli şeylerden birisi evin kirasını ve diğer masraflarını öğrenmeniz ve en az 6 aylık kontrat imzalamanızdır. Böylece ev sahibi size istediği zaman zam yapamaz yada herhangi bir şekilde kurnazlık kullanamaz. Ayrıca eve çıkarken eğer arkadaşlarınız ile eve çıkmayı düşünüyorsanız kesinlikle herkese 1 oda düşecek şekilde bir eve çıkmaya özen gösterin.