Yarın okullar tatil mi? 25 Aralık Pazartesi kar tatili olacak iller ve ilçeler!

Türkiye’nin farklı bölgelerinde ve illerinde kar yağışları soğuk hava nedeniyle eğitimde aksamalar yaşanmaya başlandı. 25 Aralık 2023 Pazartesi günü için bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.
Yarın okullar tatil mi? 25 Aralık Pazartesi kar tatili olacak iller ve ilçeler!

Türkiye genelinde kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Bazı illerde ve ilçelerde bu nedenle sağlıklı bir ulaşım imkanı sağlanamıyor. Ayrıca soğuk havadan dolayı vatandaşlar da zor durumda kalabiliyorlar. Bu zor şartları yaşayanlar ise en çok da okullar için kar tatili verilip verilmediğini araştırıyorlar. 25 Aralık 2023 Pazartesi günü okul var mı? Pazartesi günü okullarda kar tatili oldu mu?

VALİLİKLER KAR TATİLLERİNİ AÇIKLADILAR

Okullarda kar tatili durumlarına dair kararlar valilikler tarafından alınarak vatandaşlara ilan ediliyor. Kar yağışlarının etkili olduğu illerde ve ilçelerde eğitime ara verilmesine dair kararlar ardı ardına geldi. Çocuklarını soğuk havada okullarına göndermek istemeyen aileler de bu kar tatillerini araştırıyorlar. Şu ana kadar okulların tatil edildiği illeri ve ilçeleri haberimizde bulabilirsiniz.

ERZURUM’DA KAR TATİLİ KARARI!

Erzurum Valiliği, Türkiye’de kar denildiğinde akla gelen ilk il olan Erzurum için kar tatili kararını açıkladı. Ancak bu karar tün Erzurum’u kapsayacak şekilde olmadı. Valilik açıklamasına göre devam eden kar yağışı nedeniyle Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Bunun yanında Erzurum’da kaymakamlıklardan da kar tatili açıklamaları geldi. Erzurum’da Çat, Tekman, Aşkale, İspir, Karayazı, Hınıs ve Pasinler ilçelerinde de eğitime 1 gün ara verildi.

KASTAMONU’DA EĞİTİME KAR ENGELİ!

Kastamonu Valiliği de eğitime kar engeli açıklaması yaptı. Valilikten verilen bilgilere göre özellikle köylerde çok yoğun bir kar yağışı olduğu bildirildi. Bundan dolayı sadece taşımalı eğitim kapsamında bulunan öğrencileri kapsayacak şekilde il genelinde eğitime ve öğretime bir gün süreyle ara verildi.

KARS, AĞRI VE BAYBURT’TA OKULLAR TATİL!

Kars, Ağrı ve Bayburt valiliklerinden yapılan açıklamalara göre il genelinde devam eden yoğun kar yağışlarından dolayı bu illerdeki tüm okullarda 25 Aralık 2023 Pazartesi günü okullar tatil edildi.

KAR TATİLİ VERİLEN İLÇELER

Türkiye’nin farklı illerinde bazı ilçelerde de yoğun kar yağışlarından dolayı okullar 1 gün tatil edildi. Valilikler ve kaymakamlıklar bu konuda açıklamalar yaparak kamuoyunu bilgilendirdiler. Bu ilçelerin Bingöl’de Karlıova ilçesi, Artvin’de Merkez ilçe, Erzincan’da Refahiye ilçesi, Van’da Muradiye ilçesi, Giresun’da Alucra ve Çamoluk ilçelerinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.