Verimli bir staj için öneriler

Okul bittiğinde elinizde sadece yaptığınız staj mı oluyor? O halde stajın sizin için faydalı olması için 5 öneri!
Verimli bir staj için öneriler
Okul hayatınız bittiğinde, staj rehberiniz olsun!
1- Full Konsantre Gözlemci Olun…
Evet, ilk yapmanız gereken stajın ilk günlerinde hem ekip arkadaşlarınızı hem de yapılanları full konsantre incelemek olacak. Sizden sadece kendi yaptığınız işi ya da kendi çalıştığınız ekibinizi değil, genel anlamda departmanları, insanların nasıl çalıştığını, firmanın nasıl bir işleyişi olduğunu incelemenizi istiyoruz. Kolay adapte olmanın yanı sıra, daha sonrasında ki iş hayatınızda avantajı kendinizi nasıl bir yerde görmek istediğiniz, görev tanımınız gibi hususlar konusunda bilgi sahibi yapacaktır.

 

2- Kurumsal İletişimi Stajda Çöz!
İletişim kurmanın önemini iş hayatına girdiğinde çok iyi anlayacaksınız. Bunu stajda çözmüş olmak herhalde atacağın en doğru adım olacak. Gülümsemek, sakin iletişim kurmak, insanları dikkatli dinlemek gibi pek çok püf nokta var. Üniversitesi stajı boyunca işte sen bunu çok iyi kavrayacaksınız. İletişim kurma gücün, sonra ki işe alım süreçlerinde en önemli anahtarın olacak. Mutlaka bunu geliştirmeye çalış.

 

3- Özgüvenli ve İstekli Ol!
Sorumluluk almaktan korkan ya da iş yapmaktan çekinen biri, iş hayatında tutunamaz. Bu yüzden staj dönemi ile birlikte özgüvenini yukarıya çekmeyi başar. Çalışmak ve başarmak için istekli olduğunu da nasıl göstermen gerektiği konusunda inceleme yap. Sorumluluk al ve sorumluluk almanın seni mutlu ettiğini deneyimle.

 

4- Adım Adım İlerle!
Yapılan iş, çalışılan departman ne olursa olsun sen planı elden bırakmamayı bir alışkanlık haline getir. Nasıl yapacaksınız, ne yapmak istiyorsun? Başarılı şeklide işi sonlandırmanın yolu nedir? Bunları plan ile çöz! Çalışmayı kolaylaştıracak en önemli husus da bu olacak.

 

5- Geleceğe Yatırım!
Yatırımın sadece stajın olmayacağının bilincinde ol. Ne kadar çok kişiyle tanışırsan, senin için fırsat kapıları açılacaktır. Network! Bu kelimenin altını doldur. Bulunduğun departman dışında, firmada ya da farklı alanlarda mutlaka iş hayatında sana yardımcı olacak insanlar ile tanış. Staj döneminde ne yapmalıyım sorusunun yanıtına göre hareket etmeyi ihmal etme.