Velilere Belge İmzalatıldığı Ortaya Çıktı.

Tedbirlerin esnetilmeye başlanması ile birlikte bilindiği üzere okullar açılmıştı. Ancak okula devam eden öğrencilerin velilerine sorumluluğun kendilerine ait olduğunu belirten bir belge imzalatıldı.
Velilere Belge İmzalatıldığı Ortaya Çıktı.

Sorumluluk Çocuk Ve Velilere Yüklendi

Covid-19 salgını pek çok açıdan bizi etkiledi. Salgının etkilediği alanlardan biri de eğitim sektörü oldu. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl mart ayında başlayan koronavirüs salgını neticesinde okullar kapanmıştı. Salgının yıldönümüne girilirken hala üniversitelerin kapalı olduğunu ve eğitimin uzaktan yapıldığını görmekteyiz. Öte yandan ilkokul, ortaokul ve liseler bu süreçte dönem dönem açıldı ve kapandı.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının nasıl devam edeceği merak konusuydu. Ancak alınan kararlar neticesinde bu yılın büyük bir kısmı uzaktan eğitim şeklinde devam etti. Geçtiğimiz hafta toplanan Kabinenin aldığı kararlar neticesinde bazı illerde öğrencilerin bir kısmının yüz yüze eğitime başladığı görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının hemen ardından ertesi gün öğrenciler okullarına kavuştu.

Her ne kadar pandemi nedeni ile öğrencilerin bir kısmı pazartesi ve Salı günleri, diğer kısmı ise Perşembe ve Cuma günleri okula devam edecek olsa da alınan bu karar çeşitli tartışmaların yaşanmasına neden olmuştu. Yapılan tartışmalar değişmedi. Ancak bu durum öğrencilerin koronavirüs ile karşı karşıya kalmasına neden oldu.

Konuya dair çarpıcı bir iddia CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer’den geldi. Adana Milletvekili Sümer’in iddiasına göre Adana’nın Ceyhan ilçesindeki 5 Ocak İlkokul’unda velilere bir belge imzalatıldı. İmzalatılan belgede çocuğa herhangi bir durum olması halinde sorumluluğun kendilerine ait olduğu yazılıydı. Buna göre sorumluluk çocuklara ve çocukların velilerine yüklendi.

Sümer, yapmış olduğu açıklamada benzeri bir belgenin Urfa’da bir okulda da velilere imzalatıldığını belirtti. Bu uygulamanın Urfa’daki bir okulda başladığını ve Adana’daki bir okulda devam etmekte olduğunu belirten CHP Adana Milletvekili, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın konuya dair bir açıklama yapması gerektiğini belirtti. Sorumluluğu çocuklara ve ailelere yükleyen herkese yazıklar olsun şeklinde bir söylemde bulunan Orhan Sümer, konuya dair şikâyetlerin geldiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğu alması gerektiğini belirtti.