VELİ-DER Uşak Şube; “Boğaziçi öğrencileri haklıdır Kazanacak”

VELİ-DER Uşak Şubesi, atanan Rektör Melih Bulu’yu kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek verdi. Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör ataması sonrası, öğrencileirn antmış rektör istemeleri üzerine bütün Türkiye’de üzücü olaylar yaşanmıştı. VELİ-DER Uşak Şubesi de öğrencilerin her zaman arkasında olduklarını açıkladı. Tiritoğlu Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında; basın açıklamasını okuyan VELİ-DER Uşak Şube Başkanı Mehmet Küçükakın; “Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, öğretim üyes
VELİ-DER Uşak Şube; “Boğaziçi öğrencileri haklıdır Kazanacak”

“REKTÖR BEN YAPTIM OLDU MANTIĞI İLE ATANDI”

Küçükakın açıklamasına; “Bilindiği gibi Boğaziçili akademisyenlere bile sorulmadan Melih Bulu, Cumhurbaşkanı tarafından “ben yaptım oldu” mantığıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atandı.

Ve akademisyeninden öğrencisine tüm Boğaziçi, hem liyakat hem de üniversitenin geleneğine uymadığı için bu atamaya karşı çıktı.

Aslında profesöründen öğrencisine kadar ülkenin en köklü üniversitelerinden birinin neden ayağa kalktığının yanıtını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çok güzel verdi:

“Çok mu demokratik olması gerekiyor? Daha önceki seçimlerde üniversitenin öğretim üyeleri seçiyordu. Bu yanlış bir sistemdi. Artık rektörleri Cumhurbaşkanı atıyor." dedi.

Ve günlerdir Boğaziçi Üniversitesi’nin şahsında tüm Türkiye demokrasi mücadelesi veriyor. Direnişin yaygınlaşarak sürmesi, mücadelenin haklı ve meşru olmasından kaynaklanıyor” şeklinde devam etti.

“DEMOKRASİ TALEP EDİYORLAR”

Küçükakın, açıklamasına şöyle son verdi:

“Ne istiyorlar?

Bilimsel, akademik ve demokratik üniversite istiyorlar.

Demokrasi talep ediyorlar.

Ama AKP, MHP ve çete-mafya artıklarından oluşan iktidarın bunu anlaması mümkün değil.

İki de bir çıkıp yok yargıda yok şunda bunda reform yapacağız diyorlar.

Hadi buyurun!

Reforma Boğaziçi Üniversitesi’nden başlayın!

“Rektörü geri çektik, hocasıyla öğrencisiyle Boğaziçi kendi rektörünü kendi seçsin” deyin!

Biz de samimiyetinize inanalım!

 Ülkeyi yönetemedikçe, kaybetme korkusuyla gençleri toplumdan, kadınları erkeklerden, Kürt’ü, Türk’ü, Ermeni’yi diğerinden ötekileştirerek nefret suçu işlemeye inatla devam eden bir iktidarla karşı karşıyayız.

İktidara sesleniyoruz:

Anayasal haklarını kullanan öğretim üyelerine ve öğrencilere karşı yürüttüğünüz yıldırma, karalama ve gözaltı kararlarından vazgeçin!

Tutuklu öğrenciler derhal serbest bırakılsın!

Melih Bulu istifa etsin!

Yeni rektör seçimle belirlensin!

Yaşasın özerk bilimsel üniversite talebimiz.

Yaşasın şanlı Boğaziçi direnişi!

Boğaziçi bileşenlerinin bu saldırılar karşısında boyun eğmeyeceğini biliyor, bir kez daha onların yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Direnenleri saygı ile selamlıyoruz.”