VBS ( Veli Bilgilendirme Sistemi ) sistemine Nasıl Girilir?

Uzun zamandır kullanılan VBS sistemi ile çocuğunuzun notlarını ve devamsızlığını takip etmeniz mümkün. Bunun için çocuğunuzun TC kimlik numarasını ve öğrenci numarasını bilmeniz yeterli olacaktır.
VBS ( Veli Bilgilendirme Sistemi ) sistemine Nasıl Girilir?

İlk olarak herhangi bir internet tarayıcısından e-okul.meb.gov.tr sayfasına girin.  Ardından gelen ekranda Öğrenci TC kimlik numarasını öğrencinin okul numarasını yazan kutucuğa da çocuğunuzun okul numarasını girin. Ardından güvenlik açısından büyük önem taşıyan resimdeki Rakamları karşısındaki kutucuğa girin. Bu aşamaları geçtikten sonra VBS sistemine giriş sağlayabilirsiniz.

VBS Neden Giriş Yapılmaz?

 Özellikle yazılı ve sözlü sınavlarının açıklandığı şu günlerde, sistemde yoğunluk olacaktır. Bunun sebebi ise, hem öğretmenlerin notları sisteme aktarması hem de velilerin notları takip etmek istemesidir. E okul VBS İnternet sayfası hata verdiği durumda sayfayı yenileyin ya da 5 dakika bekleyerek girmeyi tekrar deneyin. Eğer giriş ekranındaki öğrencinin bilgilerini doğru girdiğinizden eminseniz, resimli rakamları kontrol edin. Sayfayı yenilediğiniz zaman, sayfadaki resimli kutucuktaki sayılarda değişecektir. Bazen sayı ve resim karışık, bazen de büyük küçük farklı boyutlarda şifre vermektedir. Bu yüzden sisteme giriş sağlarken, caps lock( Büyük harflerle yazma tuşu) tuşunun açık olup olmadığına bakmak gerekiyor.  Birçok veli bu durumun sonradan fakına vardığı için, birçok girişi denemek zorunda kalıyorlar.

VBS ( Veli Bilgilendirme Sistemi ) sistemi Neden Kullanılıyor?

10 yılı aşkın süredir kullanılan VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi)  sistemi velilere, öğretmenlere ve öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor. Öğrencinin notlarını ve devamsızlıklarını temel alarak tasarlanan program ile velilerin çocuklarının notlarını ve devamsızlıklarını takip etmeleri mümkün. Bu sistem sayesinde veliler kolaylıkla çocuklarının devamsızlıklarını, notlarını, yılsonu ortalamalarını takip edebilmenin yanı sıra; Okuduğu kitapların sayısını ve önceki sınıflarda aldığı notları ve ders program da takip edilebiliyor. Böylece velilerine notlarını söyleyemeyen öğrenciler de bu kaygıdan kurtuluyor. Ayrıca öğrenci notlarını, sınav tarihlerini unutabiliyor. Bu sorununda önüne geçmek için tercih ediliyor. Özellikle önceki yıllara ait notları göstermesi de öğrencinin performans karşılaştırması yapmasına ve öğretmenin de ders notlarına bakarak gelişip gösterip göstermediğini anlamasına yardımcı oluyor.