Vali Kocabıyık, kitap kurtlarını ödüllendirdi

Vali Funda Kocabıyık “Kitaplar ve kütüphaneler milletleri ayakta tutan en kıymetli maddi ve manevi hazinelerimizdir” dedi.
Vali Kocabıyık, kitap kurtlarını ödüllendirdi

Her yıl 27-31 Mart tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftasında bu yıl da hafta münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Vali Kocabıyık, en çok kitap okuyan vatandaşları kutladı ve çeşitli hediyeler verdi.

İskender Pala İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinliklere Vali Funda Kocabıyık ile birlikte, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcıları Meral Batı Demirbaş, Hüseyin Demirbaş, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Naçar, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Hafta münasebetiyle hazırlanan kısa tanıtım filminin gösterimi ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Söyler’in açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Vali Funda Kocabıyık, okuma alışkanlığı kazanmanın bireyin kendisini tanımasını sağlayan ve kendi farkındalığını yaşamasına katkı sağlayan önemli bir alışkanlık olduğunu ifade etti. Vali Funda Kocabıyık konuşmasına şöyle devam etti. “Okumak, öğrenmenin, bilmenin, ilmin arayışında olmanın yoludur. Okuma alışkanlığı konusuna önem veren toplumların bilgiyi elinde tuttuğu ve Dünya’da meydana gelen değişimlere yön verdiği görülmektedir. Kitap okumak sadece bilgi düzeyini de arttırmakla kalmaz her şeyden önce kişinin düşünce gücünü arttırarak, düşünce ufkunun ve bakış açısının genişlemesine katkı sağlamaktadır. Her yönüyle insana faydası olan okuma alışkanlığı, kişiye sosyal bir karakter kazandırması yönüyle de önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Kitaplar ve kütüphaneler milletleri ayakta tutan en kıymetli maddi ve manevi hazinelerimizdir. Milletleri ayakta tutan maddi ve manevi kültürleridir. Kültürüne ve medeniyetine sahip çıkmayan milletler başka milletlerin boyunduruğu altında yaşamaya mahkûm olur. Nasıl ki ağaçları besleyen kökleridir, milletlerin devamlılığını sağlayan da kültür ve medeniyetleridir. Kitaplar ve kütüphaneler bir milletin hafızasıdır. Hafızasını kaybeden, geçmişle bağını koparan toplumların iyi bir gelecek inşa etmeleri mümkün değildir. Tarihte büyük savaşlardan sonra ilk işgal edilen yerlerin kütüphaneler olduğu görülecektir.”

Bilgi toplumuna ulaşma yolunda bilgiyi, kültürü ve sanatı hayatın merkezine taşımak gerektiğini vurgulayan Vali Funda Kocabıyık “Üretilen fikir ve sanat eserleri ile ulusal ve evrensel kültüre katkıda bulunmak amacıyla İlimizde toplam 11 adet kütüphane bünyesinde yaklaşık 170 bin kitapla hizmet vermektedir. 24 bin aktif üyesi ile paylaşmaktadır.  Toplam 103 bin okuyucuya 50 bin kitabını ödünç olarak vermektedir. Geçtiğimiz yıl İlimizde İskender Pala İl Halk Kütüphanesi halkımızın hizmetine açılmıştır. Modern kütüphanecilik anlayışı ile dizayn edilen Kütüphanemiz bünyesindeki çeşitli bölümlerle çok amaçlı hizmet vermektedir. Her yaşa uygun olarak modern şekilde tasarlanmış bölümleri, İnternet ve Görsel-İşitsel Materyaller Bölümü, Okuma salonu, konferans salonu, Atatürk Bölümü, kent kitaplığı ve toplantı salonuna sahip İskender Pala İl Halk Kütüphanesi çevresinde ve bölgesinde bulunan eğitim-öğretim, sanat ve kültür kuruluşlarının gelişmesine katkı sağlamaktadır” dedi.

Vali Funda Kocabıyık’ın konuşmasının ardından yıl içinde kitap ödünç verme servisinden en fazla kitap alıp okuyanlara hediyeleri Vali Funda Kocabıyık ve programa katılan protokol mensupları tarafından verildi.