Vali Ergün'den yıl sonu mesajı

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün 2021-2022 eğitim öğretim yılının son bulması nedeni ile mesaj yayımladı.
Vali Ergün'den yıl sonu mesajı

Vali Ergün mesajında, yoğun geçilen eğitim öğretim döneminin ardından girilecek yaz tatilinin öğrenci ve öğretmenler açısından dinlenme ve nefes alma dönemi olacağını belirtti. Vali Ergün mesajına şöyle devam etti:

“Büyük bir heyecan ve umutla başladığımız 2021-2022 eğitim öğretim yılını huzur içerisinde tamamlamış olmanın sevinç ve gururunu gönülden yaşıyoruz.

Bugün, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı 355 okulumuzda öğrenim gören; 60 bin 805 öğrencimiz karne alıyor. Eğitim öğretim alanında son zamanlarda iyi bir yere geldik ve bu durum bizim için mutluluk verici.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Yaşama sevincimizi bereketlendiren sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Gayemiz; siz kıymetli çocuklarımızın mutlu ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesidir. Sizler ülkemizin geleceğini temsil etmektesiniz. Beklentilerimiz; daima azimle çalışmanız, milletimizi daha ileri noktalara taşıyabilmek için gayret göstermenizdir. Siz kıymetli evlatlarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı olarak, tam donanımlı bir şekilde yetişmesi en büyük temennimizdir. Yılın yorgunluğunu atmak için imkânlar dâhilinde sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere katılarak tatilinizi iyi değerlendirmeli, bunun yanında okulda öğrendiklerinizi tekrar ederek pekiştirmelisiniz. Bir yandan eğlenip enerji depolarken bir yandan da yeni eğitim öğretim yılına hazırlanmalısınız./

Kıymetli Eğitimcilerimiz,

Hedefimiz gelişen dünyada, okuyan, araştıran, sorgulayan, donanımlı, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmektir. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet hedefinin, eğitim yoluyla gerçekleşebileceğini daima hatırlayınız.

Eğitime yapılan yatırım, ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Bu bilinç ve hassasiyetle nesiller inşa ederek geleceğimize tohumlar serpen sizler, çocuklarımızda var olan cevherleri tek tek işlediniz. Öğrencilerinizin aileleri ile iletişim içerisinde ve birlikte hareket ederek, eksikliklerini tamamlayıp sistemli ve düzenli çalışmaya yönlendirerek, başarı çıtasını hep daha yükseğe taşıdınız. Verdiğiniz emeğe, gösterdiğiniz özveri ve sergilediğiniz fedakârlığa paha biçilemez. Bugün, ülkemiz her alanda gelişerek kalkınıyorsa bunda öğretmenlerimizin katkısı büyüktür.

Değerli Velilerimiz,

Başarı birden çok faktöre bağlıdır. İlk aşaması kendine güvenmedir. Çocuklarımızın özgüvenini zedeleyecek tutumlardan özenle kaçınmalı, çocuklar üzerinde yıkıcı etkiler oluşturacak tepkiler yerine, yapıcı ve teşvik edici yaklaşımları benimsemeliyiz. Hedeflerin eğitim yoluyla gerçekleştirilebileceği gerçeğini daima diri tutmalı, onlara destek ve sevginizi her zaman hissettirmelisiniz. Çünkü öğrencilerin başarıları kadar iyi birer insan olarak da yetişmeleri çok önemlidir. Veliler olarak sizlere düşen önemli görevlerden biri de çocuklarınızı bağımlılık gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak ortamlar sağlamanız ve buna dair en ufak bir şüphe ile karşılaşmanız durumunda derhal yetkililerle iletişime geçmenizdir. Unutmayalım ki, bu konuda geç kalmak telafisi imkânsız sonuçlara yol açabilmektedir.

Tüm öğretmen ve öğrencilerimizin aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir tatil süreci geçirmelerini diliyor, onları yeni eğitim- öğretim yılında yenilenmiş, enerji dolu, sağlıklı ve mutlu bir şekilde tekrar okullarda görmeyi temenni ediyoruz. “

(SALİH KILINÇ / HABER)