Uzaktan Eğitim (AÖF)  Nedir, Nasıl İşler?

1982 yılında kurulan açık öğretim fakültesi uzaktan eğitim yoluyla öğrencilere eğitim vermektedir. Anadolu Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren açık öğretim fakültesi, tüm Türkiye’ye hizmet sunmaktadır.
Uzaktan Eğitim (AÖF)  Nedir, Nasıl İşler?

Kendi ilinde üniversite okuyamayan ve hatta hiç üniversite okuyamayan kişiler bu yolla üniversite mezunu olabilmektedir. Bu hizmet KKTC ve Batı Avrupa’daki Türk vatandaşları için de sağlanmaktadır.

Sistem Nasıl İşler?

Bu eğitim sisteminde dersler kitle iletişim araçları yoluyla işlenmektedir. TRT Okul kanalı her gün 12 saat açık öğretim derslerini yayınlamaktadır. Ayrıca üniversiteye ait olan sistem de dersle ve sınavlar hakkında aktif olarak hizmet vermektedir. Anadolu Üniversitesi’nin her ilde bulunan bürosu yoluyla da sorunlar giderilmektedir. Bu bürolarda öğrencilere destek sağlanmaktadır. Gerekli kitaplar de ücretsiz temin edilmektedir.

AÖF okuyan kişilere Anadolu Üniversitesi ile iletişim halinde olan her ilde bir üniversite örgün ders vermektedir. Ayrıca bu öğrencilerin her sene girdiği vize, final ve bütünleme sınavları da bu üniversiteler tarafından yapılmaktadır. görüldüğü gibi AÖF’te yıllık sistem uygulanmaktadır. Bu sınavalar sonunda ise sınıf atlamak mümkün olur.

Son yıllarda açık öğretim fakültesinin bazı bölümleri dönemlik sisteme geçiş yağmıştır. Kredili sistem uygulanan bu fakültelerde her dönem vize ve final uygulanmaktadır. Bütünleme ise yapılmaz.

Açık öğretim fakültelerinin diğer fakültelerden eksik yanı yoktur. Buradan mezun olanlar aynı haklardan  yararlanır. Ancak önemli mesleklere ilişkin olarak açık öğretim fakülteleri yoktur.