Usta isimler, gençlerin kariyer rehberi oldu

Kariyer ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen 2. Ulusal Gelişim ve Kariyer Zirvesi, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.
Usta isimler, gençlerin kariyer rehberi oldu

Uşak Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Derneği tarafından organize edilen program birbirinden değerli konukların katılımıyla gençlere kapılarını açtı.

Davranış, protokol, diksiyon gibi birçok konu üzerine konuşulan ‘Gelişim ve Kariyer Zirvesi’ profesyonel sunucu ve TRT Spikeri Göktuğ Kırca’yı, Davranış Bilimleri Uzmanı ve aynı zamanda Yazar olan Aşkım Kapışmak’ı, Protokol ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv’ü ağırladı. Önemli bilgilerin verildiği ve gençlerdeki gelişime katkı sağlayan programa Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da katıldı.

Düzenlenen etkinliğe katılım sağlayanlara sertifika verildi.

BAŞKAN CAHAN’DAN DESTEK ELİ

Programın düzenlenmesine öncülük eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sözlerine üniversiteli öğrencilerin kendilerini geliştirmek adına sağladığı atılıma vurgu yaparak başladı. Kariyer ve Gelişim Derneği’nin Yönetim Kurulu üyelerini tebrik eden Cahan “Değerli arkadaşlar daha önce de ifade ettiğim gibi üniversitedeki her bir topluluğumuzun her bir derneğimizin yanındayız. Nerede bir ihtiyaç varsa Uşak Belediyesi olarak her daim destek olmaya hazırız. Bugün özellikle alanında başarılı üç tane, Türkiye’ye mal olmuş akademisyenlerimiz bizlerle oldu. Bizler de Uşak Belediyesi olarak bu faaliyetin düzenlenmesine destek olduk. Gençlerimizin kariyer planlaması yapması adına bu salonu doldurmasından mutluluk duyuyoruz.” dedi.

GÖKTUĞ KIRCA: EN BÜYÜK KEŞİF…

Kariyer zirvesinde bir konuşma yapan TRT Spikeri Göktuğ Kırca, öncelikle cesaret ve özgüven konuları üzerinde durarak her şeyin bir amaçtan ibaret olduğunu söyledi. Kırca, "Buraya gelirken aklımda tek bir soru vardı: “Sizlerden ne öğreneceğim ve sizlere ne öğreteceğim ?”. Geriye dönüp baktığınız zaman mutlaka hayatın bir yerinden tutunun. Unutmayın ki en büyük keşif kendinizi keşfetmenizdir.” diye konuştu. Usta sunucu Göktuğ Kırca, TRT’ye girmek için çok çalıştım diyerek yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı. Kırca konuşmasına son vermeden önce öğrencilere tavsiye vermeyi sürdürerek, “Mutlaka bir hobiniz olsun, böylece hayata dair daha mutlu olacaksınız. Hobileriniz ile birlikte hayalinizi de geniş tutun” dedi.

Ardından kürsü, İlişki ve Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak'a bırakıldı. Kapışmak üniversite öğrencileri ile buluşarak kariyer yolculuğunda mülakat, kişilik özellikleri, sağ ve sol beyin özellikleri gibi konularda yol gösterici birçok bilgi paylaştı. Öğrencilere ve gençlere hayatta kullanabilecekleri tüyolar veren Kapışmak, "Başarıya giden yolda en önemlisi kazanmak, ideoloji ve inançtır.” değerlendirmesinde bulundu.

ATAÖV'DEN HEDEFE GİDEN ÇİZGİ

Protokol ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv kariyer yolculuğu için kürsüye davet edildi. Ataöv iş hayatı ve yaşadıklarından söz ederek protokol ve nezaket konuları üzerinde durdu. Ataöv, "Hayatınızda bir hedefiniz olmalı, koyduğunuz hedefte asıl olan yaşadıklarınızdır. Hayatın hedeflerinizi yönlendirmesine izin vermeyin." ifadesini kullandı.

Ardından Göktuğ Kırca, Aşkım Kapışmak ve İhsan Ataöv'e Kariyer ve Gelişim Derneği tarafından katılım hediyesi takdim edildi. 5 saat süren program birçok öğrenciye kitap dağıtımı yapılması ile son buldu.