Uşak’ta "Çevre dostu 1000 Okul Projesi” 6 okulda hayata geçirildi

Uşak'ta "Çevre dostu 1000 Okul Projesi" ilk etapta altı okulda hayata geçirildi: Öğrencilerin projenin hayata geçirilmesi ile çevre bilincini yaşayarak elde etmesi hedefleniyor.
Uşak’ta "Çevre dostu 1000 Okul Projesi” 6 okulda hayata geçirildi

Milli Eğitim Bakanlığınca çevre bilincinin öğrencilerde oluşması ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 'Temiz Okul ve Temiz Enerji' çatısı altında yer alan "Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" Uşak’ta başlatıldı.

Çevre Dostu 1000 Okul Projesi kapsamında çerçevesinde, her ilçede en az bir tane olmak üzere Türkiye genelinde toplam 1000 okul, çevre dostu, iklim dostu ve sıfır atık projeleri ile uyumlu olacak. Uşak’ta her ilçeden bir okul seçilerek 6 ilçede toplam 6 okulda; “Çevre Dostu 1000 Okul Projesi” uygulanmaya başladı.

Bakanlık İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Uşak Valiliğince seçilmiş olan merkezde ve her ilçede birer okul olmak üzere toplam altı okulda çalışmalar başladı.

Proje kapsamında belirlenen okullarda; sensörlü lambaların uygulanması, bataryaların fotoselli bataryalar ile değiştirilmesi, LED aydınlatmalar, yağmur suyunun bahçe sulaması için kullanılmasına olanak sağlayan sistemin kurulması, kompanzasyon panolarının iyileştirilmesi, ısıtma kazan sistemi dönüşümü (doğalgaz dönüşümü) (Banaz Mahire Eynel İlkokulunda), termostatik vana uygulaması, güneş enerji santrallerinin (GES) uygulanması, (Merkez Aybey İlkokulunda) gibi pek çok altyapı iyileştirmeleri gerçekleştirildi.

İmalat; Uşak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı

Söz konusu okullarda yapılmış olan imalatlar, Uşak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin desteği ile gerçekleştirildi. Onarım giderleri ise; Bakanlığın Gayrimenkul Büyük Onarım Giderleri konulu genelgesi kapsamında yürütülmüş olup, Uşak 2022 yılı ödeneği kapsamında karşılandığı açıklandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin proje ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Bakanlığımızın büyük önem verdiği bu proje ile kısa zamanda okullarımız çevreyle dost, sıfır atık kültürünün yaygınlaştığı okullara dönüşecektir. Ayrıca; proje kapsamında Bakanlığımızın destekleriyle 1000 okulun tüm yöneticileri ve öğretmenlerine çevre bilinci ve iklim değişikliğiyle ilgili sürekli eğitimler verilecek. Öğrencilerimize çevre bilinci kazandırmak onların geleceğini doğrudan ilgilendiriyor. İlkokul düzeyinde bu bilinci kazanan, uygulama ve sonuçlarını yaşayarak okullarında görün öğrencilerimizin hayat boyu bu bilinçle çevre dostu bireyler olarak varlıklarını sürdüreceklerini ve örnek olacaklarını ümit ediyorum. Bu projenin ülkemiz için çok kıymetli bir proje olduğuna ve katma değerinin de büyük olacağına inanıyorum."

(SALİH KILINÇ / HABER)