Uşak’ta Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okullara sertifikaları verildi

Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde “Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu” Okulların sertifika töreni gerçekleşti.
Uşak’ta Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okullara sertifikaları verildi

Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla, 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” ile "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" çalışmaları kapsamında, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okulların sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak’ta 2006 yılından bugüne toplam 197 okulun Beyaz Bayrak” almaya hak kazandığını, 14 okulun da “Beslenme Dostu Okul” unvanına hak kazandığını açıkladı

Kocabıyık yaptığı konuşmada; “2018 yılında 39 okulumuz olmak üzere toplamda 197 okulumuz  “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimizin sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla, “Beslenme Dostu Okul” projesi kapsamında ise 114 okulumuz “Beslenme Dostu Okul”

 “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” projeleri kapsamında sertifika almaya hak kazanmış okullarımızın belge törenine hoş geldiniz” dedi.

Kocabıyık, “Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü Beyaz Bayrak projesi, “Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur.” anlayışından hareketle toplum sağlığını koruma, halkımızın yaşam kalitesini yükseltme, temizlik konusunda yeterli eğitim almış nesiller yetiştirme amacıyla oluşturulmuştur. Proje kapsamında okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuvarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirmede 100 üzerinden 90 puan ve üzeri almış okullarımıza Beyaz Bayrak sertifikası verilmektedir” ifadesini kullandı.

Beslenme Dostu Okul projesinin ise çocuklarımızın yaşam alanlarında sağlıklı beslenmesi ve okul içinde hareketli yaşamalarını teşvik etmek amacıyla hazırlanmış bir proje olduğunu belirten Kocabıyık, ““Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” projeleri İlimizde büyük bir titizlik ve özveriyle uygulanmaktadır.  İlimiz Merkez ve İlçelerinde, Müdürlüğümüz ekipleri ve okul müdürlerimizin gayretli çalışmalarıyla, okullarımızın temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak yapılan çalışmaları değerlendirilmiş ve 2018 yılında 39 okulumuz “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanmıştır. İlimiz genelinde üç yılın değerlendirmesi yapılacak olursa; 2016 yılında 57 okulumuz, 2017 yılında 101 okulumuz ve 2018 yılında 39 okulumuz olmak üzere toplamda 197 okulumuz  “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimizin sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla, “Beslenme Dostu Okul” projesi kapsamında ise 114 okulumuz “Beslenme Dostu Okul” unvanına sahip bulunmaktadır.

Ülkemizin geleceği olan sevgili çocuklarımızın iyi yetişmesinde ilk önceliğimiz onların sağlıklı olmalarıdır. Sağlıklı olmaları için ise temiz bir çevrede yaşamaları, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam sürmeleri gereklidir. Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul projeleri bu kapsamda önemlidir. Projelerde emeği geçenlere teşekkür eder, bu çalışmaların artarak devam etmesini dilerim” dedi.

Daha sonra öğrencilerin hazırladığı gösteriler izlendi. Finalde ise Vali Kocabıyık, sertifika almaya hak kazanan okulların sertifikalarını takdim etti.