Uşaklı öğrenci Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda dünya birincisi oldu!

Uşak Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Çınar Ege Tarhan katıldığı Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda büyük bir başarı elde ederek dünya birincisi oldu.
Uşaklı öğrenci Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda dünya birincisi oldu!

Uşak’ta eğitim alanında çok önemli bir başarı elde edildi. Uşak Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Çınar Ege Tarhan matematik alanında kazandığı dünya birinciliği ile tüm Uşaklıları gururlandırdı. Yapılan yarışmada üstün başarı gösteren Çınar Ege Tarhan kendisine sorulan tüm sorulara doğru yanıt vererek 7.272 kişinin katıldığı yarışmada dünya birincisi oldu.

DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU

Uşak Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi’nden bir açıklama yapılarak öğrencileri Çınar Ege Tarhan’ın Başarılı ilan edildi. Kurumdan yapılan açıklamada, “Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında 3/4. Sınıflar kategorisinde 7.272 katılım arasında; öğrencilerimizden Çınar Ege Tarhan tüm soruları doğru cevaplayarak Dünya 1.’liği elde etmiştir. Matematik öğretmenimiz Emre Gülmez’i ve öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

436349313-18036607357803986-5896167147359768162-n.jpg

ULUSLARARASI CARİBOU MATEMATİK YARIŞMASI NEDİR?

Eğitim alanında itibarı olan bir yarışma olan Uluslararası Caribou Matematik Yarışması dün dünya tarafından takip edilen organizasyonlardandır. Matematik alanında üstün yetenekli çocukları tespit etmeyi amaçlayan yarışmaya dünya genelinde katılım yapılıyor ve başarılı öğrenciler ile alakalı olarak önemli imkanlar sunuluyor.

Kanada merkezli bir organizasyon olan Uluslararası Caribou Matematik Yarışması her yıl 6 defa düzenleniyor. Öğrencilerin matematik dersini sevmeleri ve problem çözme yeteneklerini geliştirme gibi faydaları olan yarışmanın önemi eğitim camiası tarafından çok daha önemli olarak görülüyor. Bu yarışmada başarılı olan öğrenciler çeşitli imkanlar ile kendilerini daha fazla geliştirme fırsatı da yakalıyorlar.

Uşak’ta da Uşak Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Çınar Ege Tarhan da elde ettiği dünya birinciliği ile büyük bir gurur yaşatırken kendisine de matematik alanında ilerlemek için bir kapı aralamış oldu.